Quantcast

Nepasimokė: tinklais žuvį gaudęs vyras vėl įkliuvo aplinkosaugininkams

  • Teksto dydis:

Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Ukmergės rajone esančiame Žalgirių ežere rado pastatytus tinklus, o prie kranto aptiko valtį, praneša LNK.

Elgėsi agresyviai

Netoliese esančios sodybos šeimininkas tikino, kad valtimi nesinaudojo. Vyras aplinkosaugininkus sutiko nesvetingai – iš pradžių keikėsi, paskui vengė prisistatyti.

„Jis gan agresyvus, tai nenorėjo prisipažinti apie tai, kad statė tinklus. Grubokai elgėsi. Apie necenzūrinius žodžius ir šnekos negali būti...“ – LNK žurnalistams sakė Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Inspektoriams galiausiai pavyko nuraminti šeimininką. 64-erių vyras pasakė pareigūnams savo tikrą vardą, pavardę, gimimo metus ir leido apžiūrėti sodybą. Vyras kategoriškai neigė, kad brakonieriauja tinklais, bet greitai paaiškėjo, kad jis meluoja.

Ne pirmą kartą

Apžiūrint ūkinius pastatus rasta ir daugiau tinklų bei viena ežerinė gaudyklė. Šeimininkas yra puikiai žinomas aplinkosaugininkams, nes jau buvo patekęs į jų akiratį. Paskutinį susitikimą pareigūnai gerai prisimena iki šiol.

„Jis buvo įkliuvęs mūsų pareigūnams prieš kelerius metus. Sulaikymo metu buvo neblaivus ir priešinosi. Buvo sudaužęs tarnybinio automobilio langą“, – detalizavo Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas.

Šį kartą konfliktų pavyko išvengti. „Pareigūnai buvo trise. Kažkokių incidentų tuo metu nebuvo, nes situacija buvo adekvačiai įvertinta. Agresyvokas žmogus, bet kai ne pirmą kartą – mes jau žinojome apie jį, apie tą vietą žinojome, tai pareigūnai buvo nusiteikę tokiam sulaikymui“, – teigė S. Mikėnas.

Neteisėtai žvejojęs vyras prarado valtį ir turės mokėti baudą. „Administracinė bauda nuo 100 iki 300 eurų, tinklinių įrankių konfiskavimas, valties konfiskavimas ir žala už draudžiamais įrankiais sugautą žuvį – lyną“, – kalbėjo pašnekovas. Į tinklus įsipainiojęs lynas vyrui kainuos 100 eurų.

Prie šautuvo – priedėlis

Dar vienas atvejis užfiksuotas Kupiškio rajone, bokštelyje. Čia aplinkosaugininkai sulaikė medžiotoją su naktinio matymo priedėliu. „Įtardami, kad galimai vykdoma medžioklė, nusprendėme patikrinti netoliese esantį medžioklės bokštelį. Pastebėjome lange asmenį, paprašėme išlipti iš bokštelio patikrinimui. Asmeniui delsiant vykdyti nurodymus, patys užlipome į medžioklės bokštelį“, – teigė Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos atstovas Donatas Šimėnas.

Medžiotojų bokštelyje žvėrių tykojantis vyras – medžiotojų klubo narys. Inspektoriai aptiko, kad medžiotojas prie ginklo optinio taikiklio yra pridėjęs draudžiamą naktinio matymo priedėlį. „Medžiojo medžiokliniu graištiniu šautuvu su optiniu taikikliu, prie kurio buvo pritaisytas savadarbis naktinio matymo prietaisas, kurį naudojo kartu su infraraudonųjų spindulių prožektoriumi“, – sakė D. Šimėnas.

Vyras paaiškino, kad prietaisą jam sukonstravo sūnus. Policijos kriminalinių tyrimų centro ekspertai patvirtino, kad ant šautuvo buvo sumontuotas naktinis taikiklis, priskiriamas pavojingiausių ginklų kategorijai. „Asmeniui teismas vėliau paskyrė 700 eurų dydžio baudą kartu su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu, bei pusantrų metų laikotarpiui“, – teigė Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių