Quantcast

Nei traktoriaus, nei pinigų: technika vokiškame portale susigundęs ūkininkas liko apgautas

  • Teksto dydis:

Panevėžio policija prašo Vokietijos pareigūnų pagalbos, kad padėtų nustatyti internetinį sukčių ir galbūt sugrąžintų viltį pinigus praradusiam naiviam rokiškėnui. Pastarasis, vokiškame portale radęs nuotrauką su neva parduodamu, perpus pigesniu nei Lietuvos rinkoje traktoriumi, taip susigundė, kad sukčiui iškart pervedė visus beveik 16 tūkst. eurų, praneša LNK.

„Elektroninis paštas vokiškas, portalas, kuriame susirado, taip pat vokiškas, banko sąskaita taip pat vokiška“, – teigė Panevėžio policijos atstovė Odeta Jukniūtė.

Teigiama, kad ūkininkas viename vokiškame portale pamatė 2005-ų metų gerai išlaikyto neva parduodamo traktoriaus nuotrauką. Buvo skelbiama, kad traktorius kainuoja 15 600 eurų arba perpus pigiau nei Lietuvos rinkoje.

Rokiškėnas tariamam pardavėjui ėmė rašinėti išsivertęs tekstą iš lietuvių į vokiečių kalbą. Buvo greitai sutarta.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pervedė pinigus, net ne avansą, o visą sumą tikėdamasis, kad prekė bus pristatyta į vietą“, – sakė O. Jukniūtė.

Traktorius iš Vokietijos ūkininko kieme turėjo stovėti per savaitę, bet laikas ėjo, susirašinėjimas laiškais baigėsi, o adresatas išnyko.

Policija neprognozuoja tyrimo baigties, bet sukčiavimai tarptautiniu mastu esą ypač sudėtingi. Iki šiol panašių sukčiavimų Lietuvoje būta, bet ūkininkams nuplaukdavo tik avansai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių