Quantcast

Girto vairuotojo pasiūlytu 600 eurų kyšiu pareigūnai nesusigundė

  • Teksto dydis:

Šilalės rajone neblaivus vairuotojas policininkui pasiūlė 600 eurų kyšį.

Pažeidėjas buvo sustabdytas šeštadienį, apie 7.35 val., Šilų kaime. Tąkart Šilalės rajono policijos pareigūnai, vykdydami neblaivių vairuotojų kontrolę, patikrinimui sustabdė automobilį „Kia XCeed“, jį vairavo 33 metų Jonavos rajono gyventojas.

Blaivumo patikrinimo metu, vairuotojui nustatytas 0,72 promilės girtumas, pranešė policija.

Neblaivus vairuotojas, siekdamas išvengti atsakomybės, pareigūnui pasiūlė 600 eurų kyšį.  Tauragės apskrities policija teigia, kad savo funkcijas sąžiningai ir dorai atliekantis pareigūnas provokacijai nepasidavė.

Dėl bandymo papirkti pareigūną pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Policija primena, jog bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui vertinamas kaip kyšis. Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį, kad asmuo būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

„Tas kas neteisėtais veiksmais bando išvengti administracinės atsakomybės, nusikalsta dvigubai. Jis privalo atsakyti ne tik administracine tvarka, bet užsitraukia ir baudžiamąją atsakomybę“, – rašoma policijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ARNAS NAMAJUŠKA

ARNAS NAMAJUŠKA  portretas
ARNAS NAMAJUŠKA

ėėė

ėėė portretas
Reikėjo duoti 610 - būtų iškart pasidavęs.

S.Skvernelis

S.Skvernelis portretas
Siūlau penkis metelius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių