Quantcast

Neblaivūs kelių ereliai savaitgalį žalojo žmones, apgadino automobilius

Šiaulių ir Telšių apskrityse savaitgalį nuo neblaivių vairuotojų nukentėjo dešimt asmenų: du buvo sužaloti, o aštuoniems apgadinti automobiliai, praneša policijos pareigūnai.

Šeštadienio naktį važiavę aplinkkeliu per Šiaulių rajone esantį Pailių kaimą pamatė griovyje įstrigusį BMW. Vairuotojas nesuvaldė automobilio, nuskrido nuo kelio ir, apgadinęs kelio sankasą, nusileido pievoje.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, pareigūnai įvykio vietoje rado du neblaivius žmones: 25 metų vaikinas įpūtė 1,58 promilės, nepilnametė keleivė – 1,41 promilės. Jaunuolis įtariamas vairavęs automobilį, tačiau tai neigia, kaltę versdamas paslaptingam iš eismo įvykio pabėgusiam vairuotojui.

Vaikinas atsidūrė areštinėje, o su juo važiavusi septyniolikmetė mergina – ligoninėje. Jai medikai konstatavo nosies lūžį.

Ligoninėje atsidūrė ir 42 metų šiaulietė, kurios vyro vairuotojas automobilis sekmadienio pavakarę Kelmės rajono kelyje susidūrė su girto asmens vairuojamu „Ford Focus“.

Pastarąjį automobilį vairavęs Kelmės rajono gyventojas įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir trenkėsi į priešais važiavusį automobilį „Hyundai  Santafe“ . Šis po smūgio nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Buvo sužalota jo keleivė – vairuotojo žmona, kuri rankos ir kojos sumušimus po medikų apžiūros gydosi ambulatoriškai. Eismo įvykio kaltininkui nustatytas 2,65 promilės girtumas.

Sekmadienio naktį televizorių žiūrėjusio Kelmės gyventojo dėmesį patraukė keisti kieme sklindantys garsai. Priėjęs prie lango, A. Mackevičiaus gatvėje gyvenantis vyras pamatė raudonos spalvos „VW Caddy“ automobilį. Įvažiuodamas į namo kiemą, jis kliudė vieną automobilį, paskui antrą, paskui dar vieną. „VW Caddy“ iš viso apgadino penkis kieme stovėjusius automobilius.

Kelmės gyventojas iš karto susisiekė su Bendruoju pagalbos centru ir įvykius stebėjo toliau. Jis pamatė, kaip iš automobilio išlipo stambus praplikęs vyras juoda striuke, jis prie kito namo laiptinės užsitraukė dūmą. Vyras atrodė neblaivus, svirduliavo, sunkiai stovėjo ant kojų. Parūkęs jis nuėjo link miesto centro.

Eismo įvykio liudytojas jį nusekė ir, pamatęs atvykstančius policijos pareigūnus, jiems nurodė pasišalinusį vairuotoją.

36 metų sulaikytasis pasitikrinti girtumą atsisakė, nakvoti jam teko areštinėje.

Telšiuose, Luokės gatvėje, „Škoda Superb“ vairavęs 20-metis vaikinas nebesugebėjo pasirinkti saugaus važiavimo greičio ir suvaldyti transporto priemonės – nuvažiavo nuo kelio, įlėkė į automobilių stovėjimo aikštelę ir trenkėsi į stovėjusį „Mercedes Benz B200“. Mašina buvo stipriai apgadinta.

Eismo įvykio kaltininkui alkoholio matuoklis parodė 1,94 promilės girtumą.

Pirmadienio naktį buvo pranešta apie eismo įvykį Šiauliuose, Bačiūnų ir Lingailių gatvių sankryžoje, Šiaulių pareigūnai nurodytoje vietoje rado tik į griovį įvažiavusį ir apgadintą automobilį „Opel Zafira“. Vairuotojo nei automobilyje, nei šalia jo nebuvo.

Apžiūrėta transporto priemonė pareigūnams sufleravo, kad ją vairavęs asmuo nesegėjo saugos diržo ir smūgio į griovio šlaitą metu galva išdaužė automobilio stiklą.

Pareigūnai nustatė, kad „Opel Zafira“ priklauso Šiauliuose gyvenančiam 69 metų vyrui. Jis buvo rastas namuose ir jo kaktoje buvo matyti poodinė kraujosruva, patvirtinanti versiją, jog jis galva išmušė automobilio stiklą.

Mašinos savininkui buvo nustatytas 1,64 promilės girtumas. Šiaulietis pripažino vairavęs savo automobilį ir nuvažiavęs į griovį, tačiau neigė tai daręs neblaivus. Pareigūnams jis aiškino, kad alkoholį vartojo, grįžęs į namus.

Tą pačią parą Šiauliuose, apie 16 val., pareigūnai buvo iškviesti į „Akropolio“ prekybos centro požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Įvykio liudytojas pasakojo, kad, sėdėdamas savo automobilyje, jis išgirdo stipraus smūgio garsą. Akimis ieškodamas garso šaltinio, jis pastebėjo, kad į netoliese stovėjusį automobilį „Fiat“ galine savo dalimi yra atsitrenkęs „Peugeot“.

Pastarojo automobilio vairuotojas iš eismo įvykio vietos iš karto pasišalino. Liudytojas informaciją apie matytą eismo įvykį ir pasišalinusio automobilio valstybinius numerius perdavė policijos pareigūnams.

Netrukus „Peugeot“ vairuotojas buvo surastas netoli įvykio vietos esančiame daugiabutyje, savo namuose. Jam nustatytas 1,80 promilės girtumas.

„Pareigūnus liūdina faktas, kad nemažėja neatsakingų žmonių, pervertinančių savo jėgas ir drįstančių prie vairo sėsti išgėrus, tačiau džiugina faktas, kad vis didesnė visuomenės dalis netoleruoja tokio vairuotojų elgesio ir aktyviai įsijungia į prevenciją, pranešdami apie girtų vairuotojų klejones keliuose ir net patys imdamiesi aktyvių veiksmų tokiems eismo dalyviams sulaikyti,“ – rašoma Šiaulių apskrities policijos pranešime.

Sekmadienį Šiaulių rajone, Noreikių kaime, savo ūkiniame pastate buvęs gyventojas išgirdo, kaip gatve dideliu greičiu pralėkė automobilis, palikdamas dulkių debesį. Žinodamas, kad automobilis tuoj sugrįš, nes toliau gatvė baigiasi ir išvažiavimo nėra, vyras išėjo į gatvę ir sutiko kitą greičio mėgėjo išgąsdintą kaimyną.

Kadangi prie įvažiavimo į sodų teritoriją yra kelio ženklas „Gyvenamoji zona“, todėl abu gyventojai nutarė vairuotoją sustabdyti ir jį sudrausminti. Sustabdyti jį pavyko, tačiau susikalbėti nesisekė. Vairuotojas kažką nerišliai vapėjo, nuo jo tvoskė alkoholiu.

Jis pabandė ir vėl važiuoti, tačiau ryžtingasis sodo gyventojas iš užvedimo spynelės spėjo ištraukti automobilio raktelį. Kaimynas tuo metu apie neblaivų vairuotoją pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

Kelių eismo taisyklių pažeidėjas iš įvykio vietos pasišalino pėsčiomis. Sodo gyventojas jį nusekė savo automobiliu, nuolat policijai pranešdamas, kur link keliauja pasišalinusysis. Šis, išgirdęs atvykstančių policijos pareigūnų automobilio garso signalus, nutarė pasislėpti, atsiguldamas į griovį.

35 metų vyras pasitikrinti girtumą atsisakė. Važinėdamas po sodus, jis, matyt, ieškojo sugėrovų, nes jo vairuotame „Seat Altea XL“ pareigūnai rado pilną degtinės butelį.

Pirmadienį Pakruojo rajono gyventojas pareigūnams pranešė, kad Steigvilių kaime važinėja tamsios spalvos BMW, kurio vairuotojas galimai neblaivus. Žmonės stebėjo, kaip išlipęs vairuotojas nekoordinuotai šlitinėja apie transporto priemonę, paskui sėda ir vėl nuvažiuoja. Tačiau toli nenuvažiavo. Pareigūnai jį surado tame pačiame kaime. Nuo vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas. 34 metų Margių kaimo, gyventojas prisipažino, kad alkoholį vartojo prieš valandą. Jam nustatytas 2,49 promilės girtumas.

Tos pačios paros vėlų vakarą Radviliškio rajono policijos pareigūnai, reaguodami į pilietiškos moters pranešimą, iš eismo eliminavo neblaivų vairuotoją, važinėjantį po miesto centrą. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 1,78 prom. Policininkai spėjo laiku – 27 metų vaikinas dar nebuvo spėjęs nieko pridaryti.


Šiame straipsnyje: avarija LTgirti vairuotojaigirtas vairuotojassužalojo žmogųŠiauliaiTelšiaiįvažiavo į griovį

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Na nustokite vadinti šituos kelių padugnes orių paukštelių vardu, paukšteliai nenusipelnė tokio pažeminimo.

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Nuo kada gaidžiai pavirto ereliais.Kaip ir banditai-nusikalstamo pasaulio "autoritetai",pyderai-gėjais???

Mari

Mari portretas
Gaila,kad mūsų jėgos struktūra negali sutvarkyti šitų erelių.Kažkodėl Amerika susitvarko su tokiais,kad nekeltu gresmės aplinkiniams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių