Quantcast

Narkotikų gabenimui aukas verbavę asmenys dėl prekybos žmonėmis siunčiami už grotų

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį laisvės atėmimo bausmes skyrė trims asmenims, teistiems dėl prekybos žmonėmis: bylos duomenimis, jie verbavo žmones narkotikų gabenimui.

Vaidas Jakimavičius nuteistas aštuonerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme, Žygimantas Chadzevičius – aštuonerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausme, Agnė Bertulytė – penkerių su puse metų laisvės atėmimo bausme, BNS informavo teismo atstovas Vytautas Jončas.

Jie išteisinti dėl kaltinimų narkotikų platinimu, neįrodžius, kad dalyvavo padarant šią veiką.

Nuteistieji taip pat turės atlyginti neturtinę žalą keturiems nukentėjusiesiems: dviems asmenims priteista po 4 tūkst. eurų, vienam – 2,5 tūkst. eurų, dar vienam – 7 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Bylos duomenimis, šiauliečiai ir šilutiškė nusikaltimus vykdė 2014–2015 metais. Pasinaudodami prasta finansine padėtimi ir pažeidžiamumu jie užverbavo penkis asmenis, turėjusius vykdyti narkotikų kontrabandą.

Teisėsauga anksčiau yra skelbusi, jog dalis šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažintų asmenų nuteisti už narkotikų gabenimą. Kai kurie jau yra atlikę bausmę.

Užverbuoti asmenys buvo aprūpinti drabužiais, lėktuvo bilietais skristi į įvairias šalis, vienai moteriai jie taip pat parūpino ir pasą.

Kol buvo ruošiamos konkrečios užduotys, užverbuoti kurjeriai buvo laikomi įvairiose Šiaulių vietose: viešbutyje, kaltinamųjų giminių namuose.

Dviem asmenims atsisakius vykdyti nusikaltimą ir skristi, kaltinamieji prieš juos naudojo psichologinį smurtą, jiems primetė 20 tūkst. eurų tariama skola.

Bylos duomenimis, narkotikai gabenti į Rusiją, taip pat iš Kolumbijos į Belgiją.

Iš Kolumbijos užverbuota kurjerė turėjo pargabenti nugos dėžutę su 400 gramų kokaino, tačiau oro uoste buvo sulaikyta vietos pareigūnų.

Anksčiau skelbta, jog Europoje ar į Rusiją narkotines medžiagas asmenys gabendavo skrandžiuose.

Už tai jiems buvo žadamas nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų siekiantis atlygis, tačiau jo nukentėjusieji ne visada sulaukdavo.

Tiriant šį nusikaltimą ir atliekant kratas, V. Jakimavičiaus namuose buvo rasti daugiau kaip 2 gramai kokaino ir nenustatytas kiekis psichotropinės medžiagos fenetilamino.

Taip pat rasta neteisėtai laikyto pramoninės gamybos bedūmio parako, skirto šaudmenims užtaisyti. Dėl šių radinių kaltės jis neneigė, tačiau dėl kitų epizodų nei V. Jakimavičius, nei kiti kaltinamieji neprisipažino.

Dar dviem asmenims šioje byloje tyrimas atskirtas. Anksčiau skelbta, jog vienas jų slapstosi nuo teisėsaugos.

Dar vienas bendrininkas 2015 metų kovą už kokaino laikymą ir jo kontrabandą nuteistas Prancūzijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai cia lyberastu

matomai cia  lyberastu  portretas
elitas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių