Quantcast

Muitininkų laimikis – medžio plokštėse slėpti 2 mln. eurų vertės rūkalai

  • Teksto dydis:

Panevėžyje, Lietuvos muitinės sandėlyje, šiomis dienomis vyksta dar gegužės 1 dieną Raigardo kelio poste sulaikytos cigarečių kontrabandos slėptuvių ardymo ir skaičiavimo darbai.

Kaip antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, preliminariais vertinimais, tą dieną iš Baltarusijos tariamą medienos krovinį vežusiame vilkike aptikta apie pusė milijono pakelių, maždaug 2 mln. eurų vertės nelegalių rūkalų.

Mašinos vairuotojas gegužės 3 dienos Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas dviem mėnesiams.

Gegužės 1 dienos popietę Raigardo kelio posto muitininkams įtarimų sukėlė iš Baltarusijos, vilkiku su lenkiškais registracijos numeriais, vežtas medžio drožlių plokščių krovinys. Gabenamos plokštės buvo ne tik sutvirtintos juostomis, bet daugelyje vietų dar papildomai tarpusavyje sujungtos medsraigčiais.

Patikrinus vilkiką rentgeno kontrolės sistema, šie įtarimai tik sustiprėjo, tad krovinį nuspręsta detaliai apžiūrėti. Tuomet ir paaiškėjo, kad medžio drožlių plokštės viso labo karkasas: jų viduje, išpjovus medieną, įrengtos slėptuvės baltarusiškų cigarečių kontrabandai.

Dėl sudėtingų ir tebevykstančių, krovos ir ardymo darbų, dar sunku pasakyti tikslų sulaikytų rūkalų skaičių, bet apytiksliais duomenimis „Daf“ puspriekabėje turėtų būti ne mažiau kaip 500 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Superslims“ ir „NZ Black“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – ne mažiau kaip 1, 74 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Kaip pranešė tarnyba, Raigarde sulaikytos kontrabandos siuntos slėpimo būdas (kai medienos krovinyje išpjaunamos ertmės cigarečių dėžėms) nenustebino patyrusių muitinės pareigūnų. Su tokio tipo slėptuvėmis, vadinamaisiais „karstais“, susiduriama jau daug metų (maždaug nuo 2009–ųjų).

Panašus krovinys buvo sulaikytas ir visai neseniai – kovo 4 dieną Kenos geležinkelio poste. Tuomet, detaliai patikrinus į vieną Kauno įmonę iš Baltarusijos gabentas lentas, taip pat paaiškėjo, kad mediena tėra „kiautu“ viduje įrengtoms cigarečių kontrabandos slėptuvėms, kur rasta apie 5 tūkst. pakelių cigarečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,cigareciu nesuNAKINTI...,

...,cigareciu nesuNAKINTI..., portretas
isPARDUOTI JAS TINKAMOMIS KAINOMIS ir uz GAUTUS PINIGUS isMOKETI PAREIGUNAMS PREMIJAS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių