Quantcast

Muitininkai sulaikė 1,76 mln. eurų vertės falsifikuotų cigarečių krovinį

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) penktadienį pranešė Pasvalio apylinkėse sulaikiusi iš Latvijos atvykusį vilkiką, kuris vežė daugiau kaip 1,75 mln. eurų vertą falsifikuotų cigarečių krovinį.

Pasak tarnybos, Estijos piliečio vairuojamą vilkiką „Scania“ muitininkai sustabdė antradienį popiet magistraliniame kelyje A10, ties Talačkonių kaimu.

Vairuotojas pareigūnams nurodė į Nyderlandus naikinimui vežantis įvairias baldų, automobilių ir plastiko atliekas bei pateikė tvarkingus krovinio dokumentus.

Nusprendę patikrinti vilkiką, muitininkai puspriekabėje rado iš viso 1 920 dėžių falsifikuotų cigarečių „Winston Gold Blue“ be banderolių. Dėžėse buvusių maždaug 480 tūkst. pakelių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1 mln. 756 tūkst. eurų.

Pasak MKT, krovinio net nebandyta slėpti, jį nuo durų užstojo vos vienas padėklas su atliekomis.

Tarnybos manymu, Latvijoje veikia vienas ar keli nelegalūs fabrikai, kuriuose gaminami žinomų cigarečių falsifikatai, skirti Lietuvos ir Vakarų Europos rinkai.

Taip pat dažnai pasitaiko, kad iš Latvijos į Lietuvą įvežama ir Baltarusijoje pagamintų cigarečių kontrabanda.

Dėl šio įvykio MKT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, penktadienį teismas spręs dėl jam taikytinos kardomosios priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių