Quantcast

Muitinė įspėja: už neteisingų siuntos duomenų nurodymą gresia bauda

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitinė, padidinusi dėmesį mažavertėms siuntoms, prašo asmenų, pateikiančių deklaraciją, laikytis teisės aktų reikalavimų.

Lietuvos muitinė, siekdama mažinti nelegalių cigarečių,  tabako ir jo gaminių patekimą į Lietuvą, šiomis savaitėmis sustiprino mažaverčių siuntų iš trečiųjų šalių kontrolę.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo nuostatomis, draudžiama įsigyti elektroninėje parduotuvėje ir siųsti į Lietuvą tabaką, tabako gaminius bei su jais susijusius gaminius, tarp jų – elektronines cigaretes. Aptikusi siuntose tokius gaminius, juos muitinė sulaiko.

Be to, muitinės pareigūnai, tikrindami siuntas dėl galimų pažeidimų, atkreipė dėmesį į deklaracijose nekokybiškai pateikiamus duomenis.

Pavyzdžiui, jei siuntos deklaracijoje pateiktas prekės aprašymas  „telefonas“, o prekės vertė bus nurodyta tik vienas euras, muitinės pareigūnui kils pagrįstų abejonių, ir siunta bus tikrinama.

Šiuo atveju klaidinantis prekės apibūdinimas gaišina pareigūnų laiką, o ir klientui prekė bus atiduota vėluojant.

Muitinė ragina asmenis, teikiančius muitinės deklaracijas, jei jie suinteresuoti, kad siunta kuo greičiau pasiektų klientą, pateikti kokybiškus ir išsamius duomenis.

Taip pat muitinė primena, kad už neteisingų duomenų pateikimą gresia ir administracinė atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Camel

Camel portretas
Palikit neigaliesiams lengvata siuntoms iki 20€ is Kinijos!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių