Quantcast

Motina ir sūnus pasiųsti už grotų: palėpėje augino kanapes ir vogė elektrą joms džiovinti

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį vyrą bei jo motiną už kanapių auginimą nuteisė atitinkamai dvylikos metų ir šešerių metų nelaisvės bausmėmis. Vyro sutuoktinei skirta laisvės apribojimo bausmė.

Kaip pranešė teismas, 1977 metais gimęs vyras ir 1952 metais gimusi jo motina kaltinti, kad, veikdami bendrininkų grupėje, neteisėtai augino labai didelį kiekį kanapių, gamino ir laikė labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių antžemines dalis turėdami tikslą jas platinti, neteisėtai naudojosi elektros energija.

1980 metais gimusi nuteistojo žmona nuteista už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Ją teismas įpareigojo naktimis būti namuose, per bausmės atlikimo terminą neatlygintinai išdirbti 150 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais asmenimis, kuriems reikalinga pagalba.    

Nustatyta, kad nuo 2018 metų rugsėjo iki tų pačių metų lapkričio vyras, veikdamas kartu su motina, pastarajai priklausančio namo Šiauliuose palėpėje specialiai įrengtoje patalpoje augino daugiau kaip 80 kanapių. Vėliau šias kanapes jie nukirpo ir toje pačioje palėpėje džiovino.

Vyras taip pat kaltinamas, kad kartu su motina šioje palėpėje neteisėtai prisijungė prie elektros tinklo ir naudojosi elektra. Nustatyta, kad dėl to bendrovei padaryta beveik 7 tūkst. eurų žala.

Nustatyta ir tai, kad, veikdamas kartu su savo žmona, nuteistasis savo bute laikė kanapes. 2018 metų lapkritį per kratas policijos pareigūnai rado ir paėmė  narkotines priemones, tuo pačiu metu aptiktas ir neteisėtas prisijungimas prie elektros tinklo.

Byloje savo kaltę vyras pripažino iš dalies, moterys savo kaltę neigė.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad visų trijų kaltinamųjų padarytos nusikalstamos veikos yra įrodytos liudytojų parodymais, ekspertų pateiktomis išvadomis, kriminalinės žvalgybos veikos protokolais, pokalbių telefonu įrašų protokolais, kita byloje esančia medžiaga.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

babule

babule portretas
Ale matai kokie baisus nusikalteliai, augino kanapes, taigi dabartine valdzia iteisino narkotikus, tai uz ka cia 12 m kalejimo, kai uz zmogaus nuzudyma gauna daugiausia 2 m, arba lygtinai, tai turbut jie nesidalino pelnu su policija, todel sueme, as tai perku turguj knapiu alieju laisvai parduoda tai ir mane bausit,

Milijonai išvogti

Milijonai išvogti portretas
Valdžios,negirdėjau kad kas sėstų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių