Quantcast

Migrantų krizė: per parą pasieniečiai sulaikė dar 70 nelegalų iš Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Pirminiais duomenimis, per praėjusią parą pasieniečiai sulaikė 70 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusių migrantų, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tarp sulaikytų užsieniečių 62 prisistatė Irako piliečiais ar turėjo šios šalies dokumentus.

Migrantams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti. Įvykių aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimai. Apie pasiprašiusius prieglobsčio asmenis informuotas Migracijos departamentas, kuris nagrinėja tokius prašymus.

VSAT duomenimis, šiemet į Lietuvą bandė patekti 2228 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra daugiau kaip 27 kartus didesnis nei buvo per visus 2020 metus. Vien liepą tokių sulaikytų užsieniečių skaičius perkopė pusantro tūkstančio ir iki vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį siekė 1567.

VSAT nuotr.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 1 215. Taip pat sulaikyti 182 Kongo, 123 Kamerūno, 78 Gvinėjos, 74 Irano, po 69 Sirijos ir Afganistano, 68 Rusijos bei kitų šalių piliečiai.

Pasak pasieniečių, didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karolis

Karolis portretas
Valdžios struktūroms užtenka laidyti liežuvius ir galvoti, kad darbai patys nusidirbs. Taip niekada nebuvo, nėra bei ateityje nebus. Siena privalo būti saugoma patikima tvora, budriais pasieniečiais, o ne į pasivaikščiojimą ir paukščių čiulbėjimo pasiklausyti išeinančiais berneliais, jokių "pabėgėlių" neįleisti ir neįsileisti. Ar pasieniečiai, kad ir gavę pastiprinimą, dar ilgai trypčios žolę pasienyje su Baltarusija. Niekada nemaniau, kad Valstybės sienos apsaugos tarnyba buvo ir yra neįgalumo įsikūnijimas. Pasirodo, kad taip - neįgalumas įsišaknijęs. Visi buvę ir dabartiniai VSAT vadai tik puikavosi gavę generolo antpečius, nemenkus atlyginimus iš Valstybės biudžeto ir uoliai imitavo dirbantys Lietuvos labui. O Valstybės sienos niekas nesaugojo ir dabar menkai saugo. Įrodymas - kasdieninių nelegalų gausa. Manau, kad ne tik mano vieno panieka sienų "saugotojams" už tokią "veiklą".

Ricardas Caras

Ricardas Caras portretas
LIETUVA LIETUVIAMS

Siūlyčiau

Siūlyčiau portretas
atiduot juos kariuomenei, tegu pasitreniruoja, inscenizuoja teroristų gaudymą. arba kovinius veiksmus patobulina.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių