Quantcast

„MG Baltic“ kreipėsi į teismą – prašo uždrausti V. Bakui kalbėti apie koncerno žalą

  • Teksto dydis:

Koncernas „MG Baltic“ kreipėsi į teismą – prašo uždrausti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkui Vytautui Bakui viešai skleisti teiginius, kad „MG Baltic“ yra organizuota nusikalstama grupė, taip pat teiginius apie koncerno valstybei padarytą žalą.

„MG Baltic“ trečiadienį išplatintame pranešime teigia, kad V. Bako viešai paskleisti teiginiai neatitinka tikrovės. Teismo prašoma  V. Bako teiginius, kad „MG Baltic“ veikla atitinka organizuotos nusikalstamos grupės požymius ir „MG Baltic“ padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą, pripažinti neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais ieškovo dalykinę reputaciją. Paraleliai prašoma taikyti laikinąsias apsaugos priemones – drausti V. Bakui toliau skleisti tokius teiginius.

„Politikai, atstovaujantys valstybei, privalo prisiimti asmeninę atsakomybę už savo žodžius ir veiksmus. Jei politikas, prisidengęs valstybės gynimo vėliava, skleisdamas dezinformaciją ima siekti asmeninės naudos ir politinių tikslų, jis pats tampa grėsme teisinei valstybei ir demokratijai. Tokių atvejų istorijoje matėme jau ne kartą ir visais jais už neteisėtus politikų žaidimus tenka susimokėti žmonėms“, – pranešime teigia koncerno korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Tadas Marčiukaitis.

Seimas birželio pradžioje patvirtino NSGK tyrimo išvadas dėl neteisėto poveikio politiniams procesams. Jose koncerno „MG Baltic“, Rusijos įmonės „Rosatom“ veiklos siekiant daryti neteisėtą įtaką įvertintos kaip keliančios grėsmę valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui. NSGK taip pat tyrė verslininkų bandymus daryti neteisėtą įtaką politikams, valstybės įmonių, institucijų vadovams, darbuotojams, tirti partijų finansavimo mechanizmai. Komiteto pirmininkas V. Bakas yra minėjęs, kad dėl minėtų neskaidrių sandorių valstybė galėtų atgauti jai galbūt padarytą 1,5 mlrd. eurų žalą.

„MG Baltic“ anksčiau yra pateikęs ieškinį teismui dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte parlamentarams pateiktų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais dalykinę reputaciją.

Gegužę paviešintame VSD rašte Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui apžvelgiama „MG Baltic“ įtaka politinėms partijoms, Vilniaus miesto savivaldybei, Valstybinei mokesčių inspekcijai, teisėsaugai, Susisiekimo ministerijai, kitoms institucijoms. Anot departamento, tenkindamas savo interesus koncernas buvo sukūręs ilgalaikę veikimo strategiją, kurią, VSD manymu, galima vertinti kaip destruktyvią veiklą, galinčią destabilizuoti valstybės sąrangą ir demokratinę politinę sistemą ir todėl keliančią grėsmę nacionaliniam saugumui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kas gali paneigt kad MG Baltic visa in corpore yra prisipažinusi bendradarbiavusi su KGB, o pagal mūsų įstatymus jie dabar yra šventi (neliečiami), nedrįskit ant jų NIEKAS nė žodžio!

Petras

Petras portretas
Nori užčiaupti burną,kad žmonės apie tai daugiau nieko nesužinotų...žinant tai,kad ne tik liberalai,bet ir daug konservatorių su socialdemokratais yra finansiškai užkabinti ant mgbaltic kabliuko,ir tik laukia,kad tyrimas toliau nevyktų,kad neišaiškėtų jų pavardės,manau,kad byla bus numarinta,ir viskas tyliai ramiai pasibaigs.galbūt susiečiau tai su kgb agentais,dirbančiais seime,ir bijančiais būti paviešintais,nes tada daug kas išryškėtų..jei jau kartą išdavė lietuvą,tapdami kgb agentais,išduos dar ne kartą..

Galima suprasti,

Galima suprasti, portretas
kad vyksta karas ne su uzsienio priesais o vidaus,kurie grauze valstybe kaip kirivarpos is vidaus.Karas kaip karas,nesunaikinsi prieso,sunaikins tave.Manau,dabar viskas priklauso nuo valstybes principingumo,kaip sakoma (kas namuose seimininkas).O jeigu rimtai,tai gresmes yra rimtos ir ateityje paaiskes ar mes dar aplamai turim valstybe,gal jau surenkamus mokescius reikes pervesti ne i salies izda,o i kokio nors koncerno saskaitas. :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių