Quantcast

Mažametės žagintojas laisvės neteko septyneriems metams

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismas dėl mažametės žaginimo ir seksualinio prievartavimo kaltu pripažino 30 metų vyrą ir nuteisė jį septynerių metų laisvės atėmimu.

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis nustatyta, kad mažametė vieno šeimos nario buvo išnaudojama mažiausiai trejus metus. Mergaitė, kiek sugebėdama, bandė priešintis prievartautojo veiksmams, bet fiziškai stipresnis vyras palauždavo jos pasipriešinimą bauginimais ir tikinimu, kad niekas ja nepatikės.

Prislėgtą, dėl nesuprantamų priežasčių kartais net priešiškai nusiteikusią mergaitę pavyko prakalbinti močiutei ir dėdei, pas kuriuos ji buvo atvykusi paviešėti. Tuomet ir paaiškėjo, kodėl vyriškis dažnai pasiimdavo kartu mergaitę keliaujant pas gimines ar į mišką.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Igno Railos teigimu, seksualinės prievartos prieš nepilnamečius nusikaltimus, ypač šeimoje, paprastai būna sunku atskleisti, nes suaugusiojo autoriteto slegiami ir fiziškai stipresnio asmens bauginimų palaužti vaikai nedrįsta prisipažinti seksualiai išnaudojami.

Nepilnamečių justicijos sritį kuruojančio prokuroro I.Railos nuomone, šių labai sunkių nusikaltimų padarymui įtakos galėjo turėti kaltinamojo pomėgis žiūrėti erotinius, pornografinius filmus, taip pat svaiginimasis alkoholiu ir narkotinėmis medžiagomis.

Baudžiamasis kodeksas už mažamečio asmens seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimo bausmę iki trylikos metų, už žaginimą – iki penkiolikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tokius

tokius  portretas
sterilizuoti ir skubiai

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
O kodėl tokių " mamyčių" nesodina kartu su žagintojais, ką, ji tris metus užsimerkus vaikščiojo, nieko nematė? Neįtikėtina...O gal pati leido? Jokios atsakomybės?

Darata

Darata portretas
Tai kodel tam parazitui skyre ti septytnis metus. Reikrtu priimti istatyma, kad iszaginus nepilnameti vaika, ta vyra reikia iskastruoti ir pasodinti I ksleijima 25 metams, o dabar beveik kiekviena diena nauju iszaginimai ir tas metu metais nesikeicia. Reikia griezcizusio istatymo uz tai - TAI ISKASTRAVIMAS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių