Quantcast

A. Matonis nenori mokėti baudos už vairavimą išgėrus

  • Teksto dydis:

Buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) vadovas Algirdas Matonis ginčija teismo jam skirtą nuobaudą už vairavimą išgėrus.

Buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) vadovas Algirdas Matonis ginčija teismo jam skirtą nuobaudą už vairavimą išgėrus.

Už Kelių eismo taisykles nubausto ekspareigūno advokatas kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, prašydamas panaikinti žemesnės instancijos teismo skirtą nuobaudą ir administracinę bylą nutraukti. Nutartį apygardos teismas skelbs penktadienį.

Liepos 4 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas už vairavimą išgėrus A.Matoniui skyrė 2 tūkst. litų baudą su teisės vairuoti atėmimu dvejiem metams. Tai minimali nuobauda už vairavimą išgėrus, kai nustatomas vidutinis girtumo laipsnis.

Teisėjas Audrius Cininas paskelbė, jog nenustatyta, kad A.Matonis vairavo neblaivus esant būtinojo reikalingumo sąlygomis.

A.Matonis teisme viešai prisipažino kaltas dėl vairavimo išgėrus. Jis kartu su advokatu apylinkės teismo prašė netaikyti administracinės atsakomybės, nes esą veikė būtinojo reikalingumo sąlygomis - turėjo imtis veiksmų dėl gautos informacijos, kėlusios pavojų visuomenės saugumui. Teismas paskelbė, kad iš slaptojo bendradarbio SBA A.Matonis gavo informacijos apie prorusiškų grupių veikimą, kurios susijusios su kariniu konfliktu Ukrainoje.

Savo kalboje A.Matonis minėjo „nedraugiškų šalių“ specialiųjų tarnybų veikimą ir jų naudojamas sekimo priemones, kurios sudaro galimybę klausytis net policijos pokalbių. Jo advokatas Ugnius Pėdnyčia teismui paaiškino, kad jo klientas tąkart buvo susitikęs su slaptu policijos bendradarbiu, kurį įvardija kaip SBA. Šis jam pateikė svarbios informacijos apie nusikaltimus, kurie netrukus gali būti įvykdyti.

Tuometinis LKPB vadovas neblaivus prie vairo įkliuvo kovo 22 dieną, po šio įvykio jis atleistas iš LKPB viršininko pareigų. Pareigūnui medicinos įstaigoje nustatytas 1,71 promilės girtumas. Tuo metu kovo 26 dienos medicininės apžiūros neblaivumui nustatyti aktas patvirtina, kad A.Matonio kraujyje rasta 2,19 promilės alkoholio.

A.Matonis taip pat bylinėjasi dėl atleidimo iš tarnybos - Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės 7 dienos nutartimi priėmė nagrinėti A.Matonio skundą atsakovui Policijos departamentui dėl įsakymo, kuriuo jis atleistas iš vidaus tarnybos. Posėdžio data dar nepaskirta.

Jis prašo panaikinti Lietuvos policijos generalinio komisaro kovo 31 dienos įsakymą, kuriuo buvo atleistas iš vidaus tarnybos, panaikinti Policijos departamento balandžio 1 dienos sprendimo dalį, kuria atsisakyta atleisti jį iš vidaus tarnybos pačiam prašant, pakeisti atleidimo iš pareigų teisinį pagrindą ir pripažinti, kad iš pareigų atleistas savo noru nuo balandžio 8 dienos.

Pareiškėjas mano, kad įsakymas priimtas pažeidžiant tarnybinio patikrinimo procedūras, nesudarius galimybės pateikti visų paaiškinimų, neišsprendus visų jo prašymų.

Pasak A.Matonio, tarnybinis patikrinimas jo atžvilgiu atliktas tendencingai, skubotai, nuodugniai neištyrus visų aplinkybių, reikšmingų jo veiksmams įvertinti, o tarnybinio patikrinimo išvada prieštarauja Konstitucijai, pažeidžia teisingumo, proporcingumo, lygiateisiškumo principus. Pareiškėjo teigimu, Policijos departamentas nepagrįstai atsisakė tenkinti jo prašymą atleisti iš vidaus tarnybos paties prašymu.

Tuo metu LKPB jau turi naują vadovą - juo tapo buvęs Ukmergės policijos viršininkas Rolandas Kiškis.

Iš policijos atleistas A.Matonis nuo balandžio pradžios įsidarbino įmonėje „Gelsauga“. Tai yra dukterinė „Lietuvos geležinkelių“ įmonė, kuri rūpinasi objektų apsauga ir teikia kitas paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stacha

stacha portretas
ech ta musu policija. sutrugde pagauti rusijos agentus

he

he portretas
laukeme 5 metus kovojancios grybauskaites su korupcija... gribskaite dabar uzimta, ne su korupcija jinai kovoja o su rusija

manjana

manjana portretas
Ar tai reiškia, kad ekskėgėbistas ir latras neturi pinigų susimokėti baudai,bet socialinių garantijų iš valstybės nori? Kaip tipas su tokia reputacija sugebėjo vėl įsitrint į valdišką darbą, greičiausiai ne už minimalų atlyginimą? Dabar visi alkoholikai galės aiškint, kad lekia į mentūrą pranešt valstybinės reikšmės informaciją...Jei ką, šustrikai, tai čia nuomonė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių