Quantcast

Marijampolės policijoje – tiksinti bomba: laukiama, kol pareigūnas taps žudiku?

  • Teksto dydis:

Šiąnakt į areštinę vėl uždarytas daugiau kaip 20 metų darbo stažą policijoje turintis Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis. Jau antrą kartą per pastaruosius porą mėnesių. Jis įtariamas smurtavęs prieš moterį, prie kurios po kovo 12-osios incidento Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Vaikų ligų skyriuje jam buvo uždrausta artintis.

Nepaisant to, kad po minėto viešo išpuolio gydymo įstaigoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti arba žmogaus terorizavimo, už ką gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų, šis savo emocijų nesuvaldantis policininkas nuo tarnybos nušalintas nebuvo, t. y. ir toliau vyko į įvairius iškvietimus, tarp jų – ir į smurto artimoje aplinkoje atvejus, kuriuos tiriant, vargu, ar galėjo būti nesubjektyvus.

Kaip jau rašyta, kovo 12-ąją jis surengė išpuolį minėtos gydymo įstaigos palatoje, į kurią nukentėjusioji buvo paguldyta su judviejų vaiku. Policijos departamento suvestinės tada pranešė, kad tą sekmadienį, apie 10.52 val., į Kauno policiją kreipėsi 1997 metais gimusi moteris, kuri pareiškė, kad tą pačią dieną, apie 9.30 val., Kaune, Baltijos gatvės ligoninėje, jai grasino vyras, gimęs 1980 metais. Šis Marijampolės apskrities VPK pareigūnas uždarytas į areštinę. Anot tada savo kolegą sulaikiusių Kauno policininkų, dėl to, kad, nukentėjusiosios teigimu, tai buvo jau ne pirmas toks šio buvusio jos sugyventinio išpuolis.

Marijampolės apskrities VPK atstovė tada taip pat portalui kauno.diena.lt teigė, kad  komisariato vadovams apie sudėtingą situaciją šio pavaldinio šeimoje ir ten vykstančius konfliktus žinoma. Yra buvę dėl to iškvietimų ir anksčiau, tačiau ne dėl paties pareigūno veiksmų. Pašnekovė tada sakė, kad dar neapsispręsta ir, ar pradėti dėl incidento Kauno ligoninėje tarnybinį patikrinimą. Tačiau akcentavo, kad, jeigu jis bus pradėtas, kolega bus nušalintas nuo pareigų, nepaisant to, kad jokių galiojančių nuobaudų tarnyboje jis neturi.

Kauno teisėsaugininkai, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl incidento ligoninėje, paleido savo kolegą iš areštinės jau kitą dieną, skirdami jam švelnesnes kardomąsias priemones už suėmimą – jau minėtą draudimą artintis prie nukentėjusiosios ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Tačiau šiandien šis Marijampolės apskrities  VPK pareigūnas vėl pateko į Policijos departamento suvestines. Jose pranešama, kad šiąnakt – 1.51 val. jis viename Marijampolės Draugystės gatvės bute konflikto metu smurtavo prieš tą pačią moterį. Ši buvo neblaivi (2,33 prom.). Jis – blaivus ir ne tarnybos metu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo savo šeimos nariui, už ką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Po naujo incidento, susijusio su kolega, Marijampolės apskrities VPK atstovė šiandien patikslino, kad po įvykio Kauno ligoninėje tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas. Tačiau vėliau sustabdytas, laukiant ikiteisminio tyrimo baigties. Tuo, kad šiame tarnybiniame patikrinime dar nepriimtas joks sprendimas, Marijampolės apskrities VPK atstovė aiškino ir tai, kodėl kolegai leista toliau dirbti.

Pašnekovės žiniomis, likusią šios nakties dalį jis praleido Marijampolės apskrities VPK laikino sulaikymo patalpoje, esant reikalui atstojančioje areštinę. O ikiteisminį tyrimą pradėję sulaikytojo kolegos, panašu, kad patys jį ir atliks. Anot komisariato atstovės, žinių, kad būtų sprendžiamas klausimas, kam šį tyrimą perduoti, ji neturi.

Kauno teisėsaugininkai ikiteisminio tyrimo dėl kovo 12-osios incidento ligoninėje dar nebaigė. Tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, minėtam Marijampolės apskrities VPK pareigūnui jame gali būti pareikštas dar vienas įtarimas – dėl draudžiamų turėti daiktų, rastų pas jį sulaikymo metu, kurie patvirtina, kad jis tapo nebevaldomų savo emocijų įkaitu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kokia tiksinti bomba jai pasirodo iskvietimai buvo melaginigi ... girta buvo kilo zodinis konfliktas o pasake kad sumuse

parduotuvės darbuotoja mato per langą

parduotuvės darbuotoja mato per langą portretas
tai bendrabutis 13 numeris. o tą ypata kartais eina gatve ir visu balsu keikiasi

nesuprantu

nesuprantu portretas
o ši porelė nebandė išsiskirti?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių