Quantcast

Marijampolėje aptikta nelegaliai veistų gyvūnų: sąlygos – pasibaisėtinos

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnai Marijampolėje aptiko keliasdešimt nelegaliai veistų ir blogomis sąlygomis laikytų augintinių, pranešė tarnyba.

Pareigūnai, tikrindami informaciją apie gyvūnų augintinių gerovės pažeidimus, šią savaitę inicijavo patalpų patikrinimą Pietario gatvėje, Marijampolėje.

Gyvenamajame name ir ūkinio pastato patalpose rasti 28 skirtingų veislių šunys ir 16 kačių.

Mišrūnų šunų veislės įvairios – nuo prancūzų buldogų, bišonų, taksų, iki jorkšyro terjerų, belgų aviganių. Taip pat populiarių bengalų ir orentalų veislių katės mišrūnės.

„Gyvūnai buvo laikomi reikalavimų neatitinkančiomis pasibaisėtinomis sąlygomis, kurios kelia grėsmę jų sveikatai ir sudaro galimybes plisti įvairioms ligoms. Patalpos buvo nešvarios, nevėdinamos, jose gyvūnams trūko vietos, jautėsi aitrus, lyg amoniako kvapas“, – teigiama VMVT pranešime.

Anot pareigūnų, gyvūnams ne tik trūko priežiūros, bet jie ir negyti, nepakankamai šerti,  girdyti, nevalyti išmatomis užteršti gardai.

Augintinius tokiomis sąlygomis laikęs asmuo nepateikė veterinarijos inspektoriams ir gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės įrodančių duomenų, išveistų gyvūnų augintinių apskaita nevykdyta.

Dėl šio atvejo pradėta administracinė teisena. Iš neteisėtai šunis ir kates veisusio asmens visi neprižiūrėti gyvūnai paimti, jie perduoti laikinai globai gyvūnų globos namuose, kol bus išspręsti konfiskavimo klausimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kol bus kvailių, perkančių tuos šunis, tol bus ir jų veisyklų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių