Quantcast

Londono policija sutriuškino lietuvių gaują: nusikaltėlių taikinys – prabangūs automobiliai

  • Teksto dydis:

Už daugybės automobilių vagystes, ardymo dalimis ir jų siuntimu į Lietuvą atsakingi nusikalstamos gaujos nariai demaskuoti ir nuteisti.

Londono policijos pranešime teigiama, kad visi nuteistieji – Jungtinėje Karalystėje gyvenantys lietuviai, kurie dažniausiai taikydavosi į prabangius visureigius, juos ardydavo siekiant parduoti dalis Lietuvoje arba klastodavo transporto priemonių identifikacinius numerius, taip juos legalizuodami.

Mašinvagiai siautė Londone, kartais – gretimose grafystėse, jie naudojo specialią įrangą berakčiams automobiliams skenuoti, atrakinti ir užvesti.

130 pavogtų automobilių vertė siekia apie 3 mln. svarų sterlingų.

Londono policijos nuotr.

Jie buvo ardomi už Londono – Cressinge (Essexas) esančios įmonės teritorijoje, tai būdavo daroma iš karto po vagystės.

Didžiulės apimties tyrimas atskleidė, kad gauja veikė iki 2019 metų pavasario – kai jos nariai buvo sulaikyti, policija jau turėjo daugybę įrodymų dėl jų nusikalstamos veiklos, bylos nagrinėjimas Southwarko Karūnos teisme užtruko ilgiau nei dvejus metus.

Šią savaitę – birželio 16 dieną – nuosprendžiai paskelbti paskutiniams gaujos nariams.

Adolis Grigunas (29 m.) iš Grayso nuteistas 7 metams ir 3 mėnesiams kalėjimo, o Rainhame gyvenamąją vietą nurodęs Andrius Staneika (36 m.) įkalintas 7 m. ir 6 mėn.

Iš kairės: Rimgaudas Magomedovas, Andrius Staneika, Karolis Stanevičius, Adolis Grigunas ir Darius Mitrulevičius. (Londono policijos nuotr.)

Dar keturi lietuviai nuosprendžius šiame teisme išgirdo šiek tiek anksčiau: Karolis Stanevičius (36 m., gyvenamoji vieta – Rainhamas, bausmė – 6 metai nelaisvės), Rimgaudas Magomedovas (46 m., Purfleetas, 6 m. ir 9 mėn.), Darius Mitrulevičius (44 m., Purfleetas, 5 m. ir 5 mėn.), o dar vieno nuteisto lietuvio duomenys neatskleidžiami – jam skirta 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Tai buvo puikiai organizuotas nusikalstamas susivienijimas.

„Tai buvo puikiai organizuotas nusikalstamas susivienijimas. Nors teismui buvo pateikti įrodymai dėl 130 pavogtų automobilių, jų gali būti kur kas daugiau“, – po nuosprendžio sakė Londono policijos detektyvas inspektorius Pete’as Ellis.

Teigiama, kad kratų metu pas kaltinamuosius rasta daugybė suklastotų dokumentų, tuščių britiškų valstybinės registracijos numerių lentelių, daugybės bankų sąskaitų prisijungimų duomenys.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/londone-sutriuskinta-lietuviu-gauja?fbclid=IwAR3l_Vg1LWzc3Wwcdi26I0B2mPh-1jI3_rBhZFjMlWatw9bEQWG4yqIU3bo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Susaudyt be jokiu ceremoniju. Tokiem urodam tik svino reikia.

Lietuvoje nusikaltėlių nebaudžia, visi vienam rately

Lietuvoje nusikaltėlių nebaudžia, visi vienam rately portretas
Narkomanės .alės nenorėjo niekas, sugalvojo ji kabinti narkomaną N. Vilnios psichiatrinės nuolatinį pacientą .ilių. .alės .ilius nenorėjo, nes baisi, smirdi, snukis kibiro dydžio, rudas, kojos išdžiūvę, apžėlusios juodais gaurais kaip gyvulio, ji su barzda, ūsais, primena srutų bačką ant dviejų lūžtančių degtukų, su kupra, peraugusi iki 2 metrų ūgio. .alė prie .iliaus prikibo. Tada .alės motina nuvyko pas .iliaus motiną ir pasakė sumą, kurią duos, jei jis nebėgs nuo .alės. Sutarė. O .alė suprato, ko narkomanui reikia. Narkobizniukas klestėjo, rado kur gauti tablečių ir kas namų sąlygomis kvaišalus gamina. Atsirado visas ratas klientų iš žinomesnių politikų, valdininkų, medikų, teisininkų, prokurorų, profesūros palikuonių ir jų pačių tarpo, jie nedrįsta atvirai pirkti, jiems būtina nepriekaištinga reputacija, kvaišalų gauti oficialiai negali, praras tarnybą, darbą, postą. „Prekę“ turi kažkas atnešti. .alė jau virš 20 m kvaišalų punktą atidariusi M.U, ten įdarbinta Personalo sk.

Algis

Algis portretas
Sedeti 6-7metus. Nu blin ar verta?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių