Quantcast

Lietuvos muitinė: auga kontrabandinių cigarečių srautai iš Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitinė ketvirtadienį pranešė pastebinti augančią ir intensyvėjančią kontrabandinių cigarečių srautų iš Baltarusijos tendenciją.

Muitinės kriminalinė tarnyba, dar nepasibaigus pirmajai vasario savaitei, teigia jau sulaikiusi 2,13 mln. pakelių nelegalių rūkalų iš Baltarusijos, jų vertė siekia 7,45 mln. eurų.

Lietuvos muitinė teigia, kad į jos kriminalistų rankas šiemet jau pakliuvo šeši krovininiai automobiliai, gabenę stambias cigarečių kontrabandas.

Muitininkai taip pat sulaikė vieną didesnę rūkalų siuntą, gabentą geležinkelio transportu, likviduotas vienas kontrabandos sandėlis, sulaikyti devyni didelio masto kontrabanda įtariami asmenys.

„Dauguma sulaikymų įvyko pasienyje su Baltarusija. Pastaruoju metu vilkikais pradėti vežti itin dideli – iki 1000 ir daugiau dėžių, cigarečių kontrabandos kiekiai“, – teigia Lietuvos muitinė.

Muitininkai taip pat teigia šiemet pirmą sykį užfiksavę ir krovininiu vilkiku gabentą didesnio kiekio kaitinamojo tabako, vadinamojo „Heets“, kontrabandą.

„Tikėtina, kad tokios kontrabandos bandymų ateityje gali būti ir daugiau. Anksčiau tokių tabako gaminių kontrabanda nedideliais kiekiais muitinės pareigūnų tebūdavo sulaikoma oro uoste. O specialistams vertinant „naujos kartos“ tabako gaminių kontrabandos atsiradimo riziką, elektroninių cigarečių ir kaitinamojo tabako vartotojai tradiciškai būdavo siejami su asmenimis, nelinkusiais „remti“ šešėlio. Minėtas sulaikymas tai iš dalies paneigia“, – teigia muitininkai.

Pernai muitinės kriminalistai iš viso teigia sulaikę 8,2 mln. pakelių baltarusiškų cigarečių, 2018 metais – 6,1 mln. pakelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
įdomu kaip cigarečių vertę apskaičiuoja? 7,45/2,13=3,49 Tai kur čia matėt Minską tokiom kainom?

S

S portretas
Padarykit pakeli po kokius 5€ tai tikrai sumazes beprociu galvos.

Ir

Ir portretas
Toliau akcizus kelkit...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių