Quantcast

Iš Lietuvos išvykti ketinęs azerbaidžanietis įkliuvo pasieniečiams: pateikė, įtariama, klastotę

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Latvija sulaikytas azerbaidžanietis, kuris pasieniečiams pateikė ne tik netvarkingą pasą, bet ir turėjo, įtariama, padirbtą lenkišką vairuotojo pažymėjimą.

Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai budėjo prie Lietuvos sienos su Latvija, Pasvalio rajono Škilinpamūšio kaimo ribose. Jie pastebėjo iš Lietuvos teritorijos gilumos sienos link atvažiavusį  taksi automobilį. Iš jo išlipęs vyras į Latviją ketino eiti pėsčiomis. Keliautoją patikrinti sustabdę pasieniečiai nustatė, kad tai – 30 metų Azerbaidžano pilietis. Anot užsieniečio, jis planavo iš Lietuvos per Latviją keliauti į Švediją.

Dokumentų patikrinimo metu jis pateikė Azerbaidžano piliečio pasą išplėšytais lapais. Taip pat užsienietis turėjo ir leidimą gyventi Švedijoje. Apklausiamas jis aiškino, kad pasą netyčia išskalbė su drabužiais, o  bandant dokumentą džiovinti lapai patys išplyšo. VSAT pareigūnai nutarė apžiūrėti visus azerbaidžaniečio turimus dokumentus. Tarp jų rastas ir Lenkijos vairuotojo pažymėjimas, esą išduotas šiam 30-mečiui. Detalios patikros metu paaiškėjo, kad dokumentas, įtariama, yra visiška klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Azerbaidžanietis uždarytas į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Ka tie ciurbanai cia daro? Vyti ciurkas prakeiktus lauk!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių