Quantcast

Lietuvoje sulaikyta per 254 tūkst. vienetų nesaugių apsauginių veido kaukių

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitinė, reaguodama į COVID-19 sukeltą pandemiją ir siekdama prisidėti prie jos sukeliamų neigiamų padarinių mažinimo, šiais metais dalyvavo Pasaulio muitinių organizacijos koordinuojamoje operacijoje „STOP“, skirtoje užkirsti kelią saugumo reikalavimų neatitinkančių bei neoriginalių farmacijos produktų ir medicininių priemonių patekimui į rinką.

Daugiau nei 2 mėnesius trukusioje „STOP“ operacijoje dalyvavo 99 šalių policijos, muitinės, rinkos priežiūros institucijų ir privataus sektoriaus atstovai. Šioje operacijoje buvo sulaikyta virš 3 mln. vienetų nesaugių ir pavojingų prekių – apsauginių veido kaukių, respiratorių, kitų asmens apsaugos priemonių, testų, termometrų, vaistinių preparatų, dezinfekcinio skysčio ir kt.

Lietuvos muitinė šios operacijos metu, bendradarbiaujant su rinkos priežiūros institucijomis, neišleido per 254 tūkst. vienetų nesaugių apsauginių veido kaukių ir respiratorių. Minėtas saugumo reikalavimų neatitinkančias prekes buvo bandoma importuoti iš Kinijos ir Singapūro ir vėliau platinti Lietuvos Respublikoje.

Atkreipiame dėmesį, kad saugos reikalavimų neatitinkančios, suklastotos bei neoriginalios medicininės priemonės ir farmacijos produktai kelia pavojų sveikatai bei gyvybei, neužtikrina tinkamo gydymo, trikdo ligų plitimo kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaukė

Kaukė  portretas
Policija sulaikė ne nusikaltėlius, bet kaukes. Taip dar nebuvo.

Tai

Tai portretas
cia tik vienas atvejis bent jau kazkiek paviesintas, o kiek tokiu testu ir kaukiu jau naudojama? Todel ir kyla abejoniu zmonemis, kad daug visokiu neatitikimu, visokiu besimptomiu atveju ir pan. Siais laikais niekuo negali pasitiketi.

H

H portretas
o tai degalinėse parduodamos kaukes is medžiagos kuri tiesiog kiaurai praleidžia viska yra normalu? Jokiu certifikatu ten nera irgi jeigu ka
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių