Quantcast

Lietuvė į Norvegiją bandė išsiųsti samurajų durklą

  • Teksto dydis:

Vakar Vilkaviškio pašto skyriuje vienoje iš siuntų muitinės pareigūnai aptiko durklą, iš pirmo žvilgsnio panašų į japonišką.

Vakar Vilkaviškio pašto skyriuje vienoje iš siuntų muitinės pareigūnai aptiko durklą, iš pirmo žvilgsnio panašų į japonišką.

Tikrinant iš Lietuvos išsiųsti paruoštas siuntas muitininkai atkreipė dėmesį į vieną siuntinį, kurį lietuvė paštu ketino siųsti draugei į Norvegiją. Atidarę įtartiną paketą, pareigūnai rado plastikiniame dėkle supakuotą durklą, kuris, įtariama, gali būti vienas iš japoniškųjų vakizaši durklų atitikmenų. Vakizaši – Japoniškas kardas, naudojamas jau keletą šimtmečių ir samurajų dėvimas šalia kitų ilgesnių kardų. Šis neilgas durklas dažniausiai būdavo pasirenkamas ritualinėms samurajų savižudybėms atlikti.

Šiuo metu durklas perduotas ekspertams. Jei paaiškės, kad jis yra priskirtas ne prie suvenyrų, o prie tam tikros ginklų kategorijos, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Muitinės departamentas primena, kad yra sąrašas daiktų, kurių pašto siuntose siųsti negalima arba nerekomenduojama. Visą „Lietuvos pašto“ draudžiamų siųsti daiktų sąrašą galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OHO

OHO portretas
Nieko sau " suvenyras", ir ko tik neprisigalvoja lietuviai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių