Quantcast

Lenkas pasieniečius bandė apgauti pateikdamas svetimą vairuotojo pažymėjimą

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė automobilį „BMW 525“ vairavusį Lenkijos pilietį, kuris tikrinimo metu pateikė tautiečiui išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį lengvąjį automobilį „BMW 525“.

Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavęs 41 metų šios šalies pilietis pasieniečiams ištiesė lenkišką vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai iškart nustatė, kad šis dokumentas priklauso kitam asmeniui, o jį pateikęs vyras neturėjo teisės sėsti prie vairo.

Pasieniečiai nebeleido užsieniečiui tęsti kelionės. Dėl disponavimo svetimu dokumentu ir jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Po apklausos lenkas uždarytas į areštinę. Jam taip pat teks administracine tvarka atsakyti už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės.

Automobilis „BMW 525“ perduotas kartu vykusiam keleiviui, turėjusiam tvarkingą vairuotojo pažymėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių