Quantcast

Latvio sugalvotas „naujų“ striukių verslas žlugo: sulaikytas su įkalčiais

  • Teksto dydis:

Šių metų lapkričio 8 dieną Tauragės apskrities pareigūnai gavo moters pareiškimą, kad lapkričio 7-ąją  apie 12 val. automobilių stovėjimo aikštelėje, Tauragėje, iš rusiškai kalbančio nepažįstamo vyriškio nusipirko plastikinį maišą su neva naujomis striukėmis, kurios kaip vėliau paaiškėjo yra dėvėtos.

Neilgai trukus, lapkričio 12 d. buvo gautas dar vienas pranešimas, kad tamsaus gymio vyras pardavinėja rūbus automobilių stovėjimo aikštelėje prie parduotuvės, Tauragėje, Vytauto gatvėje.

Atvykus į vietą paaiškėjo, kad asmuo nelegaliai prekiauja striukėmis. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad tai Latvijos pilietis, neturintis leidimo tokiai prekybai.

Jam surašytas protokolas už pažeidimą.

Policijos pareigūnams tiriant įvykius bei aktyviai bendradarbiaujant su Latvijos policijos pareigūnais buvo išaiškinta sukčiavimo schema. Paaiškėjo, kaip Latvijos piliečiai apgaudinėja pirkėjus.

Vietas renkasi dažniausiai prie didžiųjų prekybos centrų, kur apstu pirkėjų. Prekyba vyksta dažniausiai iš automobilio. Atkreiptinas dėmesys, kad automobilio numeriai latviški ir asmenys nekalba lietuviškai, dažniausiai rusiškai.

Reprezentuoja parduodamą prekę kaip naują, bet už mažą kainą. Pirkėjus sudomina tuo, kad ji sandariai supakuota, nepažeista. Tik išėmus iš pakuotės paaiškėja, kad ji jau „ne nauja“, kažkam priklausiusi. Taip pirkėjas nusiperka katę maiše.

Lapkričio 14 d. vakarop pastebėtas automobilis su latviškais numeriais bei tamsaus gymio vairuotoju. Sustabdžius patikrinimui paaiškėjo, kad tai dar vienas latvis, kuris automobilyje turėjo nemažai prekių. Apklausiant paaiškėjo, kad tai vyras, kuris lapkričio 7 d. apgavo minėtą moterį pardavęs jai prekių už 200 eurų. Asmuo sulaikytas.

Policijos pareigūnai aiškinasi aplinkybes ir prašo visų asmenų, susidūrusių su panašiu įvykiu nukentėjusių kreiptis į Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkę Rimą Trijoniene tel. Nr. 8 700 65010, el. paštu rima.trijoniene@policija.lt arba bendruoju informacijos telefonu 8 700 60000/112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da blt

Da blt portretas
Čiugonai siauteja, lohu ieško o mentiaros du spauda jiems padeda. Pasakykit konkrečiai, žmones atsargiai čiugonai!

taksistas

taksistas portretas
tai bent naujieną pasakė,latvių čigonai tuo užsiima nuo tada kai pradėjo vežti dėvėtus rūbus iš ten

tamsaus gymio latvis

tamsaus gymio latvis portretas
nebent pagal liberastus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių