Quantcast

LAT patvirtino ugniagesiui už brakonieriavimą skirtą laisvės apribojimo bausmę

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) patvirtino pirmosios instancijos teismo sprendimą ir brakonieriavusiam ugniagesiui gelbėtojui skyrė vienerių metų ir dešimties mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Kaip trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra, LAT taip pat nusprendė, kad turėtų būti konfiskuotas ugniagesio A.V. automobilis bei uždraudė jam žvejoti pustrečių metų.

Tokią bausmę nuteistajam pernai gruodį buvo skyręs ir Vilniaus regiono apylinkės teismas, tačiau apeliacine tvarka bylą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas ją panaikino ir atleido A.V. nuo atsakomybės pagal laidavimą.

Apygardos teismo sprendimą LAT apskundė Vilniaus apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Darius Maleckas. Skunde jis nurodė, kad A.V. ikiteisminio tyrimo metu neigė savo kaltę, atsisakė duoti parodymus ir ne tik nepadėjo išaiškinti nusikaltimo, bet ir klaidino pareigūnus.

Prokuroro teigimu, ugniagesys kaltę pripažino tik teisme, tačiau tai darė ne nuoširdžiai, o tik dėl laiduotoju sutikusio būti asmens įtakos.

LAT teisėjų kolegija atsižvelgė į prokuroro skundo argumentus ir paliko A.V. atžvilgiu galioti apkaltinamąjį nuosprendį ir jam skirtą bausmę. Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Ugniagesys gelbėtojas buvo nuteistas už tai, kad užpernai vasarą su dviem bendrininkais Trakų rajone esančiame ežere devyniais tinklais ištraukė 119 karšių, 112 starkių, 27 lynus, daugiau kaip 20 kg karosų ir kitų žuvų.

Savo veiksmais vyrai gamtai padarė daugiau kaip 25 tūkst. eurų žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių