Quantcast

LAT atmetus skundą, nuteistasis už pedofiliją kalės šešerius su puse metų

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį atmetė už pedofiliją nuteistojo skundą, jis kalės  šešerius su puse metų.

LAT pranešė, kad vyras buvo nuteistas dėl mažamečio vaiko ir dviejų nepilnamečių vaikų verbavimo organizavimo bei dviejų nepilnamečių vaikų įgijimo, siekiant išnaudoti juos kitomis seksualinio išnaudojimo formomis, nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir disponavimo pornografinio turinio dalykais.

Byloje nustatyta, kad nuteistasis, veikdamas kartu su dviem bendrininkėmis, organizavo dviejų nepilnamečių vaikų ir mažamečio verbavimą.

„Nuteistasis, paaiškindamas, kad filmavimai ir fotografavimai bus vykdomi užsienio režisierių prašymu ir naudojami kuriamam filmui, nurodė moterims surasti – užverbuoti šioms fotosesijoms tinkamas nepilnametes merginas“, – rašoma teismo išplatintame pranešime.

Moterys pasiūlė fotosesijose dalyvauti savo giminaitėms ir kaimynei bei, pasinaudodamos jų nepilnametyste ir sunkia šeimos materialine padėtimi, įtikino jas dalyvauti fotosesijoje.

Nuteistasis už dalyvavimą fotografuojantis bei filmuojantis mokėjo nukentėjusiosioms tam tikrą pinigų sumą. Naudodamas iš anksto paruoštas įvairias surišimo priemones, nurodydamas nukentėjusiosioms persirenginėti, pozuoti bei vaidinti, fotografavo ir filmavo įvairiose vietose – savo darbo ir gyvenamojoje vietose, miške, automobilio salone ir bagažinėje.

„Vaizdinę medžiagą jis gamino savo seksualiniams poreikiams tenkinti“, – teigiama teismo pranešime.

LAT teisėjų kolegija pažymėjo, kad prekyba vaikais – tiek tarptautiniu, tiek nacionaliniu teisiniu lygmeniu pripažintas nusikaltimas, šiurkščiai pažeidžiantis vaiko teises.

Teismas konstatavo, kad vyras buvo pagrįstai nuteistas žemesnės instancijos teismų.

„LAT teisėjų kolegija taip pat konstatavo, kad byloje teismų nustatytos aplinkybės – nepilnamečių vaikų fotografavimas ar filmavimas surištomis rankomis ir kojomis, užrištomis akimis bei užkimšta burna, panaudojant tam tikrus daiktus, siekiant tenkinti savo seksualinius poreikius, yra vaiko išnaudojimas kitoms seksualinio išnaudojimo formoms“, – nus



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykščiau ir negali būti. Tik kodėl vengia parašyti pavardes,čia tai neaišku.

Kur NUOTRAUKA,

Kur NUOTRAUKA, portretas
kur dirbo - gal atsiras gerokai daugiau liudininkų, daugiau galinčių papasakoti? Beje, kol kas vos keli už tai teisti (išsk. Gotlibą) priklausė „žemesnei kastai”. O kur politikai - šios srities profesionalai???

Budelis

Budelis portretas
Pedofilijos pas mus nera. Nera jokio Aido, visi tik skesta balose... :D Kur pavardes, kur iskrypelio nuotraukos???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių