Quantcast

Labiausiai gandais apipintas tyrimas melo detektoriumi: atskleidė, kaip jis vyksta

  • Teksto dydis:

Lietuvos policija pirmadienį pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip atrodo tyrimas poligrafu – vadinamuoju melo detektoriumi.

Kaip teigia šalies pareigūnai, šis tyrimas – viena paslaptingiausių ir labiausiai gandais apaugusių tyrimo formų.

„Turbūt daugelis jūsų tai esate matę tik filmuose, o mes norime jums parodyti, kaip šis procesas atrodo iš tiesų“, – rašoma Lietuvos policijos feisbuke.

Prie šio įrašo pridėtos ir nuotraukos, kuriose užfiksuota, kaip vyksta tyrimo melo detektoriumi procesas. Čia matyti, kad kėdėje sėdinčio žmogaus reakcijos fiksuojamos uždėjus ant piršto specialų įrenginį. Kaip galima numanyti, išanalizavus duomenis, talpinamus išmaniosiose technologijose, atsakingiems asmenims pateikiama tyrimo poligrafu išvada.

Pasak pareigūnų, tyrimas melo detektoriumi atliekamas šiais atvejais:

– sprendžiant klausimą dėl leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija išdavimo ar panaikinimo, kai yra pagrindo manyti, kad asmuo nuslėpė arba pateikė melagingus biografijos faktus ar kitus duomenis apie save ir savo aplinką;

– atliekant asmens tarnybinį patikrinimą, vidinį ar operatyvinį tyrimą;

– tiriant nusikaltimus, kitus teisės pažeidimus, įskaitant drausminius nusižengimus, kurių padarymu įtariami šie asmenys, jei tiriamos veikos yra susijusios su nustatytos darbo, susipažinimo su įslaptinta informacija ar tokios informacijos naudojimo bei saugojimo tvarkos pažeidimu;

– kai yra pagrindas manyti, kad asmeniui daromas neteisėtas poveikis, turintis reikšmės nustatytai susipažinimo, darbo su įslaptinta informacija tvarkai, tokios informacijos naudojimui bei saugojimui;

– esant asmens prašymui atlikti pakartotinį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kaip jiems reikia taip ir pasidaro

Beprotis konservatorius

Beprotis konservatorius portretas
Koks pasityčiojimas iš KD skaitytojų! Kas gali paneigti, kad baisiausias Lietuvos nusikaltėlis - Melo Detektorius, slapyvardžiu "Poligrafas" ? Ar tiesa, kad jis apšmeižė gerb. Stankūnaitę ir gerb. Ūsą?

negalima laužyti melo detektoriaus.

negalima laužyti melo detektoriaus. portretas
Jei patikrintų mūsų "grietinėlę", valdžiažmogius - tuoj ir sulūžtų, neatlaikęs melo srauto. Lempos perdegtų bei kitos detalės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių