Quantcast

Korupcija įtariamas „Tete-a-Tete“ savininkas S. Kacas paleistas į laisvę

Korupcija įtariamas azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-a-tete“ savininkas Samoilas Kacas penktadienį paleistas į laisvę po sulaikymo, BNS patvirtino Vilniaus apygardos prokuratūra.

„Įtariamajam skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu – tai rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su tam tikrais asmenimis“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

S. Kacui pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu atliekant tyrimą dėl galbūt Seimo nariui Matui Maldeikiui pasiūlyto kyšio už sektoriui nepalankių teisės aktų priėmimo vilkinimą.

Konkretus verslininko vaidmuo tiriamame nusikaltime nėra aiškus. Iki šiol tyrimą atliekanti Specialiųjų tyrimų tarnyba teigė, kad 50 tūkst. eurų kyšį parlamentarui M. Maldeikiui, įtariama, pasiūlė kito Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius. Jam šioje byloje taip pat pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

„Tete-a-tete“ savininkas taip pat yra vienas iš Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos vadovų. Su juo BNS penktadienį susisiekti nepavyko.

Įtariama, kad kyšis M. Maldeikiui buvo pasiūlytas siekiant paveikti įstatymus, susijusius su lošimų automatų apjungimu į bendrą sistemą bei loterijų ir lošimų mokesčio tarifų padidinimu.

Tyrimo duomenimis, Seimo nariui pasiūlyto kyšio suma siekia 50 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mac

mac portretas
be reikalo

Diktatoriai...

Diktatoriai... portretas
Žių gerai pakapsčius tai kacai ir su žemės kruvos bybianosių netyčia giminės per šešta kelėnį nuo abraomo gausis...

Diktatoriai...

Diktatoriai... portretas
Su tokia pavarde šiai dienai ir LR? Nenuostabu, keista kaip apskritai išdryso sulaikyti... Čia ne to kaco žydonacioantilietuvių giminaitis kartais?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių