Quantcast

Čiužinyje cigaretes slėpęs baltarusis įtariamas bandęs papirkti pareigūną

  • Teksto dydis:

Baltarusis, kurio vilkike aptikta kontrabandinių cigarečių, įtariamas muitininkui pasiūlęs 1,9 tūkst. eurų kyšį.

Kaip antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, baltarusiui pirmadienį skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Šeštadienį apie 20 val. į Šalčininkų kelio postą iš Baltarusijos vilkiku „Volvo“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo gabenantis įvairių metalų krovinį.

Kai tikrindamas automobilio kabiną muitinės pareigūnas čiužinyje aptiko paslėptą cigarečių kontrabandą, mašinos vairuotojas iš rankinės išsitraukė pluoštą banknotų, padėjo juos ant viršutinio gulto ir pareiškė: „Pažiūrėk, čia tau...“

Už šį veiksmą dėl mėginimo papirkti valstybės tarnautoją Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam vadovauja Vilniaus apygardos Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pasak muitininkų, vairuotojas teisinosi išdėliojęs daiktus, taip pat ir pinigus, muitininkų apžiūrai.

Buvo sulaikyta ir jo gabenta kontrabanda – 908 pakeliai baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 3159 eurai.

Taip pat sulaikyta ir transporto priemonė – krovininis vilkikas „Volvo“.

Dėl bandymų papirkti muitinės pareigūnus šiemet MKT pareigūnai per pirmą metų ketvirtį jau pradėjo 12 ikiteisminių tyrimų. Pernai tuo pačiu metu buvo pradėti aštuoni tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Baikit ileidineti bulbasus i Lietuva! Ten koronos zidinys!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių