Quantcast

Vairuotojo elgesys sukėlė įtarimų: automobilio bagažinėje - cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

2020 m. liepos 23 d. policijos pareigūnai patruliuodami Tauragės r., Žiburių k., apie 10.30 val. pastebėjo dideliu greičiu priešpriešais atvažiuojantį automobilį „Peugeot 406“. Kilus įtarimų policijos pareigūnams automobilis buvo sustabdytas.

Automobilį vairavo blaivus vyras, gim. 1969 m. Patikrinus dokumentus, pažeidimų nenustatyta, tačiau vairuotojo elgesys kėlė įtarimų ir buvo paprašyta atidaryti automobilio bagažinę. Automobilio bagažinėje puikavosi juodos spalvos polietileninis maišas, kurio turinio nesimatė. Vairuotojas nurodė, kad veža šiukšles, tačiau akyla pareigūno akis pastebėjo praplyšusį maišo kampą ir išlindusį cigarečių pakelį. Beliko tik prisipažinti, jog maiše yra 500 pakelių kontrabandinių cigarečių „NZ gold“, kurios buvo nepaženklintos Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka, specialiais ženklais – banderolėmis. Bendra cigarečių muitinė vertė su mokesčiais yra 1 785 eurai. Vairuotojas nenurodė iš ko pirko cigaretes, tačiau paaiškino, kad jas vežėsi su tikslu parduoti.

Vyrui surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str. 5 d. Už tai gresia bauda nuo dviejų tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų devyniasdešimt eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių