Quantcast

Kontrabandą gabenusio baltarusio automobilyje – numerių keitimo mechanizmas

  • Teksto dydis:

Druskininkų pasieniečiai nustatė, kad ant į Lietuvą kontrabandą gabenusio baltarusio automobilio buvo įrengtas numerių keitimo mechanizmas. Nuotolinio valdymo pultelio spustelėjimu lietuviški valstybiniai numeriai buvo apverčiami į baltarusiškus ir atvirkščiai.

Šeštadienį apie 23 val. į Raigardo kontrolės punktą iš Baltarusijos įvažiavo automobilis „VW Passat“ lietuviškais numeriais.

Jį vairavo mašinos savininkas Baltarusijos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje.

Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai pradėjo įprastą vairuotojo ir automobilio dokumentų patikrą bei „VW Passat“ apžiūrą.

LNK reportažas:

Kurorto pasieniečiai nustatė, kad ant šio automobilio yra įrengtas valstybinių numerių keitimo mechanizmas. Po lietuviškais numeriais buvo baltarusiški.

VSAT nuotr.

Numerių rėmeliai, kaip paaiškėjo, buvo vartomi nuotolinio valdymo pultelio spustelėjimais, t. y. tiek ant mašinos priekio, tiek ant galo esantys lietuviški numeriai keisdavosi į baltarusiškus ir atvirkščiai.

Beje, vairuotojas pultelio pasieniečiams nerodė. VSAT pareigūnai jį patys rado automobilyje. Vienu pultelio mygtuku buvo apverčiami priekiniai numeriai, kitu – galiniai, trečiu – iškart ir vieni, ir kiti.

Lietuviški numeriai yra tikrieji išduoti šiai transporto priemonei, o baltarusiški yra kito galimai toje šalyje registruoto automobilio. Juos Druskininkų pasieniečiai paėmė.

Šis asmuo anksčiau pasieniečiams yra įkliuvęs su kontrabanda. Šįkart istorija pasikartojo. Druskininkų pasieniečiai ir Raigardo punkte dirbę muitininkai „VW Passat“ aptiko slėptuvę po galine automobilio sėdyne.

Joje į Lietuvą bandyta įvežti 1630 pakelių cigarečių „Minsk City QS“, „NZ Black“ ir „NZ Gold“ su Baltarusijos banderolėmis. VSAT pareigūnai vairuotojui dėl transporto priemonės su uždengtais ar kitaip užmaskuotais valstybinio numerio ženklais arba su pritvirtintais ne tai transporto priemonei išduotais ženklais vairavimo skyrė 300 eurų baudą.

VSAT nuotr.

Tyrimo dėl kontrabandinio cigarečių krovinio ėmėsi muitinės pareigūnai, kuriems Raigardo punkte buvo perduotas baltarusis, jo vairuotas automobilis bei rūkalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
GALĖTŲ UŽPATENTUOTI..GAL KAS ŽINO KUR RASTI BRĖŽINIUS???? NUPIRKČIAU...

skiep

skiep portretas
kokioj Anglijoj uz tokia veikla butu suplojes nemaza bauda ir isspirtas lauk be teises atvykt visam gyvenimui o cia sunokes juokinga baudele ir toliau sau gyvens,ves kontrabanda.

skiep

skiep portretas
jau ikliuves su kontrabanda ,bet leidimas gyvent Lietuvoj neatimtas,migracijos depart. vykdo sabotaza.Kada ten bus ivesta tvarka,galu gale,pridalino tu leidimu visiems is eiles uz kysius
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių