Quantcast

Kompensacijos norėjęs vyras apvogė svetimą automobilį

  • Teksto dydis:

Šiauliuose sulaikytas vyras, kuris, siekdamas gauti kompensaciją, pavogė svetimo automobilio registracijos dokumentus bei ten buvusius pinigus.

Kaip penktadienį pranešė Šiaulių apskrities policija, savininkas pasigedo „Toyota Avensis“ dokumentų ir pusantro tūkstančio eurų, laikytų automobilyje.

Pradėję tirti šią vagystę, pareigūnai nustatė, kad netoli įvykio vietos yra įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų. Peržiūrėję jų vaizdus, tyrėjai pamatė ir patį vagystės momentą, tačiau vaizdas buvo neryškus ir įtariamąjį identifikuoti – sudėtinga. Vis dėlto pavyko nustatyti, kad vaikinas į nusikaltimo vietą atėjo su dideliu šviesios spalvos šunimi, kurio kūną juosė tamsios petnešos.

Remiantis tuo, vagystės mikrorajone buvo pradėtos vaikino, turinčio tokį šunį, paieškos. Nors iš pradžių jos buvo nesėkmingos, pasak policijos, galimą įtariamąjį su panašiu augintiniu pareigūnas galiausiai pastebėjo einantį gatve.

Šiaulietis iš pradžių gynėsi nieko apie jokią vagystę nežinąs, tačiau galiausiai prisipažino, kad jo tikslas buvo pasisavinti dyzelinio automobilio registracijos dokumentus.

Vienos institucijos organizuojamus mokymus lankantis vaikinas panoro pasinaudoti galimybe iš šios institucijos gauti kompensacinę išmoką, bet tam reikėjo pateikti dyzelinio automobilio registracijos dokumentus.

Pinigus automobilyje vaikinas rado atsitiktinai, tačiau juos taip pat pasisavino. Nuo keturiolikos metų už vagystes ne kartą teistam vaikinui teismai yra įpareigoję atlyginti turtinę žalą, kurios dydis skaičiuojamas tūkstančiais eurų. Dalį pasisavintų pinigų jis tam ir panaudojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių