Quantcast

Kitą asmenį su savo pasu į vairavimo egzaminą delegavęs vyras sulaukė bausmės

  • Teksto dydis:

Teismas kaltu pripažino vyrą, su savo pasu į „Regitros“ padalinį delegavusį kitą asmenį, kad šis už jį išlaikytų vairavimo teorijos egzaminą.

Kaip ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra, Marijampolės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dėl melagingos informacijos teikimo, siekiant įgyti dokumentą, ir skyrė kaltinamajam A. Š. 5 tūkst. eurų dydžio baudą su įpareigojimu ją sumokėti per dviejų mėnesių laikotarpį.

Bylos duomenimis, A. Š., siekdamas gauti vairuotojo pažymėjimą, tačiau pats nenorėdamas laikyti būtino teorijos egzamino, praėjusių metų rugsėjo 18 dieną kitam asmeniui perdavė savo pasą, jog šis melagingai prisistatytų juo ir išlaikytų egzaminą.

Į valstybės įmonės „Regitra“ Marijampolės padalinį atvykęs vyras su A. Š. pasu siekė užsiregistruoti ir patekti į vairuotojų teorijos egzaminą.

Kadangi tuomet galiojo COVID–19 pandemijos apribojimai, asmenims patalpose buvo privaloma dėvėti kaukes, tačiau registruojantis egzaminuojamų žmonių buvo prašoma trumpam šias nusiimti, jog darbuotojai galėtų tinkamai juos identifikuoti.

Vyrui kaukę nusiėmus, kilo įtarimas, jog tai gali būti ne paso savininkas. Darbuotojų įtarimą sustiprino ir tai, kad jis kalbėjo tik rusiškai ir egzaminą prašė laikyti rusų kalba, o sistemoje buvo matoma, jog paskutinis egzaminas laikytas lietuvių kalba.

Kai apsimetėlis darbuotojams sukėlė įtarimų, šis pasakė, kad iš automobilio gali atnešti ir asmens tapatybės kortelę, o tada pabėgo, palikęs A. Š. pasą.

Viso ikiteisminio tyrimo metu A. Š. savo kaltės nepripažino ir laikėsi versijos, kad dokumentą greičiausiai buvo pametęs arba palikęs kokiame nors pardavinėjamame automobilyje, o pasą radę asmenys savavališkai juo pasinaudojo.

Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmų teisėjai atmetė vyro versiją bei pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Marijampolės apylinkės prokuroro siūlomai bausmei.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės policijos Veiklos skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O \\\\\.../////

O   \\\\\...///// portretas
e'Lygio masiulo "paskola" nurašyta visam laikui?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių