Quantcast

Kinologų aviganė Kulka kontrabandą aptiko akimirksniu

  • Teksto dydis:

Padedami tarnybinės belgų aviganės Kulkos pasieniečiai prie sienos su Baltarusija sulaikė 5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Apie tai informavus kolegas Baltarusijoje, šie savo pusėje sulaikė asmenį, gabenusį pusketvirto tūkstančio pakelių rūkalų.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai patruliuodami Kaponiškių kaimo prieigose pastebėjo dvi į polietileną supakuotas dėžes. Jos gulėjo prie patrulio tako, einančio palei sieną su Baltarusija. Dėžėse buvo 1 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais.

Įvykio vietoje nedelsiant buvo panaudota tarnybinė belgų aviganė Kulka, kuri miškinga vietove pareigūnus į šalies gilumą nuvedė keliasdešimt metrų. Čia pėdsekė aptiko dar šešias dėžes, kuriose buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Slims“ ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiai su šunimi atliko detalią vietovės apžiūrą, bet nei asmenų, nei transporto priemonių aplinkui neaptiko. Valstybės sienos pažeidimas nenustatytas, todėl manoma, kad dėžes kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvos pusę galėjo tiesiog permesti bendrininkams per sienos liniją jos nepažeisdami.

Apie įvykį pareigūnai informavo Baltarusijos Smurgainių grupės pasieniečius. Netrukus jie informavo, kad netoli sienos sulaikė asmenį, gabenusį pusketvirto tūkstančio pakelių cigarečių.

Dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasieniečių sulaikyti 5 tūkst. pakelių cigarečių saugomi Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių