Quantcast

Kėsinasi į keliaujančių lietuvių automobilius

  • Teksto dydis:

Vagys Europoje taikosi į keliautojų automobilius. Nuo vasaros pradžios stebima, kad aktyviau vagiamos ne tik automobilių detalės, bet ir keliaujančių lietuvių automobiliai. Dažniau bandoma nugvelbti naujesnius modelius.

Automobilių vagysčių maršrutai šią vasarą nusidriekė per visą Europą: Lietuvą, Latviją, Lenkiją, Vokietiją, Nyderlandus, Prancūziją ir Italiją. Tarp nukentėjusiųjų fiksuojama gana daug lietuvių.

„Visais atvejais žmonės buvo išvykę atostogauti. Kai kurie viešbučiai ar kitos apgyvendinimo įstaigos negali pasiūlyti saugomos, privačios aikštelės, dėl to poilsiautojams tenka transporto priemones palikti gatvėje. Kai kurios vagystės įvyksta tiesiog miesto centre“, – teigė Guoda Jasaitė, draudimo bendrovės „If“ transporto žalų grupės vadovė.

Tendencijų, kad būtų grobiami tam tikro modelio automobiliai, nėra. Vienintelis pavogtų transporto priemonių panašumas toks, kad jos yra naujesnės – nuo 2017 iki 2022 m. „If“ duomenimis, buvo pavogti „Toyota“, „Peugeot“, „Nissan“ ir „Lexus“ automobiliai ir „Honda“ motociklas.

„Vagysčių augimą galėjo lemti situacija pasaulyje. Dvejus metus kamavęs koronavirusas, karas Ukrainoje, infliacija – visa tai stipriai prisideda tiek prie naujų automobilių gamybos sutrikimų, tiek prie detalių deficito. Naudotų detalių paklausa taip pat nemažėja, o antrinėje rinkoje sudėtinga jų rasti – dėl to nusikaltimų irgi dažnėja. Jei ekonominė situacija pasaulyje nepasikeis, vagysčių skaičius gali augti“, – svarstė G.Jasaitė.

Išaiškinti tokius nusikaltimus ir surasti automobilį – ilgas procesas, todėl šiuo atveju vertėtų pagalvoti ir apie sudėtingesnes apsaugos priemones.

„Matydami šias tendencijas, vykstant į užsienį naujesnio modelio transporto priemone, rekomenduojame naudoti ne tik gamyklines apsaugos sistemas, bet ir tas, kurios gali sekti automobilio buvimo vietą. Taip pat automobilį statyti apšviestose aikštelėse, kuriose yra veikiančios kameros, nepalikti salone vertingų daiktų, ypač automobilio dokumentų – netekus jų, gali pasunkėti žalos reguliavimas“, – sakė specialistė.

Keliaujant neradus savo automobilio, pirmiausia reikėtų kreiptis į vietos policijos pareigūnus, o vėliau apie vagystę pranešti draudimo bendrovei.

„Kiekvienu tokiu atveju bendradarbiaujame su teisėsaugos pareigūnais, kad nukentėjęs klientas kuo greičiau atgautų savo turtą arba gautų išmoką už patirtą žalą. Jei automobilio surasti nepavyksta, bet klientas turi kasko, draudimas kompensuoja didžiąją dalį naujos transporto įsigijimo išlaidų. Jeigu vagystė įvyksta užsienyje, tuomet suteikiama pagalba grįžti namo ir suteikiamas pakaitinis automobilis“, – tikino draudimo atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad ne tik

Kad ne tik portretas
i lietuviu. Didziojo Larso sienos perejimo punkte,ukrainieciai jau vagia rusu paliekamus automobilius. Va,kur operatyvumas!

To Klausimas

To Klausimas  portretas
Kai tave py ri patvarkys

Dauguma

Dauguma portretas
tu vogtu auto atsidurs Ukrainoje. Ten dar iki karo visi "pirko pagal igaliojima",o dabar - visiskai jokios kontroles ir istatymo nebera.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių