Quantcast

Kelmėje nuteistas į kebabinę automobiliu tyčia šešis kartus įvažiavęs vyras

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmuose vyras nuteistas už tai, kad neblaivus vairavo ir tyčia šešis kartus automobiliu trenkėsi į kebabinės sieną.

Kaip penktadienį pranešė teismas, 35-erių vyrui skyrė metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo trejiems metams.

„Kaltinamasis elgėsi ypatingai įžūliai, kėlė itin didelį pavojų kitiems asmenims ir jų turtui. Tam tikslui panaudojo automobilį, kurį vairavo neblaivus, – sako Kelmės rūmų teisėjas Vidmantas Rudaitis. – Kaltinamojo ypatingai įžūlūs veiksmai rodo padidintą asmens pavojingumą visuomenei, todėl buvo skirtas maksimalus, net ilgesnės nei siūlė prokurorė, laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo terminas.“

Teismas įpareigojo vyrą naktį būti namuose, neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ir per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį nevartoti psichiką veikiančių medžiagų. Be to, jam trejus metus uždrausta vairuoti kelių transporto priemones.

Iš kaltinamojo konfiskuoti beveik 1,3 tūkst. eurų, atitinkantys jo vairuoto automobilio vertę. Be to, jis nukentėjusiajam patalpų savininkui turės atlyginti beveik 6 tūkst. eurų turtinės žalos ir 2 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Vyras pernai gruodžio 12 dienos pavakare Kelmėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (nustatytas 1,82 prom. girtumas), vairavo motinai priklausantį automobilį ir tyčia atsitrenkė į kebabinės pastato sieną. Neblaivus vairuotojas, išlipęs iš automobilio, nuėjo į kebabinės patalpas, kuriose nuo prekystalio numėtė daiktus, sudaužė vitrinos stiklą.

Po to vyras, išėjęs iš greito maisto užkandinės, vėl sėdo į automobilį ir važiuodamas penkis kartus pirmyn ir atgal trenkėsi į pastato sieną. Taip kaltinamasis apgadino pastato dvi sienas bei išlaužė duris, tuo padarydamas pastato ir kebabinės savininkams bendrą turtinę beveik 7,2 tūkst. eurų žalą.

Be to pakeliui į kebabinę kaltinamasis apgadino kitam asmeniui priklausantį automobilį ir pasitraukė iš eismo įvykio vietos, už ką Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų nutarimu skirta administracinė nuobauda.

Kaltinamasis teisme prisipažino, gailėjosi ir tvirtino, kad į kebabinę važiavo todėl, kad ten yra dirbusi jo buvusi žmona ir jis norėjo pasikalbėti su buvusia jos bendradarbe. Vyras nurodė, kad įėjus į vidų ir pakalbėjus su pardavėja „sukilo emocijos“, todėl sudaužė šaldytuvo duris, vitriną, kasos aparatą. Išėjusiam į lauką jam kilo mintis taranuoti kebabinę.

Vyras yra du kartus teistas Lietuvoje bei Didžiojoje Britanijoje už vairavimą neblaiviam arba apsvaigus nuo narkotinių medžiagų. Byloje atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą ir kaltinamajam pripažinus kaltę bausmė sumažinta vienu trečdaliu.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Premiją!

Premiją! portretas
Automobilio važnyčiotojui už šešis kartus pataikiusiam į kebabinę - šeši saldainiai premijos!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių