Quantcast

Keista kazacho taktika: įkliuvęs pasieniečiams koją sau pakišo pats

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė kazachą, kuris patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą ir taip užsitraukė baudžiamąją atsakomybę. Užsienietis turėjo ir savo vardu išduotą  tikrą pažymėjimą, kurį parodžius jam nebūtų kilę jokių problemų.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė-Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė automobilį „Mitsubishi Carisma“ lietuviškais numeriais.

Jį vairavęs 32-ejų Kazachstano pilietis iš Lietuvos netrukus būtų išvažiavęs į Lenkiją.

Patikros metu užsienietis, be kitų dokumentų, Kalvarijos pasieniečiams pateikė ir savo šalies vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai iškart nustatė, kad šis dokumentas, įtariama, yra suklastotas.

Vairuotoją pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą kazachui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Aiškinantis šio įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad užsienietis turėjo ir savo vardu išduotą galiojantį tikrą Kazachstano vairuotojo pažymėjimą. Jei jį kazachas būtų pateikęs pasieniečiams, jokių problemų nebūtų kilę.

Automobilį „Mitsubishi Carisma“ iš Kalvarijos užkardos paėmė atvykęs Kazachstano piliečio pažįstamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wacekas

wacekas portretas
kazachtvajumat
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių