Quantcast

Kėdainiuose – išpuolis prieš šeimos gydytoją: darbo metu aptalžė ir išplūdo

  • Teksto dydis:

Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centre dirbanti šeimos gydytoja Rima Radavičienė patyrė netikėtą moters išpuolį prieš ją.

Rima su pacientu ramiai sėdėjo kabinete, kai staiga atplėšusi duris į vidų įpuolė 52-ejų kėdainietė ir puolė gydytoją talžyti bei plūsti necenzūriniais žodžiais. 

„Tokia jėga įsikabinus jinai tiek tąsė, kad plaukai pas ją rankose buvo ir pas sesutes net atsirado, ir pas mane čia visur, nes pasiėmė ir krenta“, – sakė R. Radavičienė.

Įsismarkavusi moteris aptalžė gydytoją kaip tik galėjo. Ant rankų matyti apdraskymai, sutinęs riešas, nubrozdinimai ir gumbai ant kaktos. Kėdainietė, suėmusi gydytojos galvą, iš visų jėgų trenkė į stalą.

„Pirmiausia į veidą sužalojo, į plaukus, galva dabar sprogsta, visa jėga jinai nepaleido, bandžiau ištrūkti, norėjo parversti, stengiausi išsilaikyti“, – pasakojo užpultoji gydytoja.

Siautėjusi kėdainietė nėra pažįstama su gydytoja ir nėra jos pacientė, tačiau prieš kurį laiką pas šią gydytoją, patyrusi insultą, pateko jos mama. Esą konfliktą galėjo išprovokuoti tai, kad moteriai nepatiko kaip gydoma mama. Kabinete siautėjusi moteris esą priekaištavo ir rėkė, kad niekas jai nepadeda. Agresyvios moters tramdyti puolė šalia buvęs kolektyvas, padėjo net pacientai. Klyksmai girdėjosi koridoriaus gale.

„Bandė pagelbėti tuo metu kabinete buvusios slaugytojos, bet moterų jėgos nepakako, į pagalbą atėjo du pacientai daktarės, vyrai, kuriems esam dėkingi, nes turbūt gydytoja būtų nukentėjusi labiau“, – sakė Joana Kleivienė, skyriaus vedėja.

Necenzūrinių žodžių teko ir pareigūnams. Moteris išvežta į areštinę. Ji anksčiau policijai žinoma nebuvo.

„Nustatyta, jog moteris buvo blaivi, vyksta ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – teigė Odeta Vaitkevičienė, Kauno policijos atstovė.

Įstaigos direktorė sako, kad ieškos papildomų priemonių, kaip apsaugoti medikus nuo pacientų išpuolių, svarstoma ir apie apsaugos darbuotojus.

„Dažniausiai viskas baigiasi necenzūriniais žodžiais, toks atvejis pirmas, aptarsim su kolektyvu, kaip galim apsisaugot, nes tai kelia didžiulį nerimą“, – kalbėjo Audronė Rimkevičienė, Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė.

Nukentėjusi gydytoja po patirtų sužalojimų laikinai nedirba, nes dėl streso ir sveikatos sutrikdymo nebegali dirbti. Panašu, kad pasekmės gali būti rimtos.

„Ir ta galva atrodo lyg kur trenkė, neprisimenu, labai spaudimas didelis, negaliu numušti, pas kardiologą ir neurologą tai tikrai reikės“, – teigė užpultoji gydytoja. 

R. Radavičienė sako, kad grįžusi į darbą nebesijaus saugi, o patirti psichologiniai išgyvenimai gali jaustis dar ilgai. O nesusitvardžiusiai kėdainiškei gali kilti rimtų nemalonumų: jai gali grėsti laisvės atėmimas iki dvejų metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saule

Saule portretas
Gydytoja ,,is muses padare drambli,,.Ne buvo taip ziauriai kaip gydytoja pasakoja,vargsele jau visi puole gelbeti.Truputi patampe uz plauku.O kaip med.personalas sumusa pacienta,tada jau svelniau pasakoja.Moteris mato kaip jos mama kankinasi o gydytoja laukia voko ir neskiria tinkamo gydymo aisku kad pikta.

Lina

Lina portretas
Gerai,kad prie vaikų auklėtojas tik necenzūriniais žodžiais plūsta.Greit irgi ,,auklėti ,, pagiringi tėveliai pradės.Sulauksim laisvos Lietuvos kosmopolitenų ,,kultūringo,, bendravimo.

Jule

Jule portretas
Labaigerai reiketudaugeli taip pamokyti
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių