Quantcast

Kazlų Rūdos policija pradėjo tyrimą dėl „šuniukų pardavėjų“ sukčiavimo

Kazlų Rūdos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Istorija prasidėjo nuo Vakarų škotų terjerų veislės šuniukų. Juos, radusi skelbimą lietuviškame portale, ketino pirkti Londone gyvenanti lietuvė – „pardavėjai“ jai keturkojus pristatyti žadėjo gruodžio pabaigoje, moteris pervedė prašomą 800 eurų avansą į nurodytą sąskaitą.

Paaiškėjo, kad sąskaita – Kazlų Rūdos gyventojos (gim. 1994 m.), kuri labai nustebo nežinia iš kur gavusi 800 eurų ir dėl to kreipėsi į policiją. Policija išsiaiškino, kaip jos sąskaitos numeris galėjo patekti į galimų sukčių rankas.

Kadangi moteris kreipėsi iš karto, kai tik pinigai pateko į jos sąskaitą, policija nedelsdama susisiekė su pinigų siuntėja londoniete ir informavo ją galimai patekus į sukčių pinkles, sakoma Marijampolės apskrities policijos pranešime.

Tuo tarpu netikėtai 800 eurų į savo sąskaitą gavusi Kazlų Rūdos gyventoja netrukus sulaukė galimai sukčių skambučio apie „paklydusius, ne į tą sąskaitą patekusius“ pinigus ir paprašė juos išgryninti.

Kazlų Rūdos policija, pasitelkusi Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnus, surengė pasalą mieste prie bankomato, kuriame buvo išgryninti ir atiduoti pinigai atvykusiems galimai „šuniukų pardavėjams“. Tuo metu jie ir buvo sulaikyti su įkalčiais bei uždaryti į areštinę. Paaiškėjo, kad tai du marijampoliečiai – moteris, gimusi 1998 m., ir vyras, gimęs 1990 m., bei kaunietis nepilnametis (gim. 2003 m.), visi yra žinomi policijai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių