Quantcast

Kaune inspektoriams įkliuvo pogrindinė „dantukų fėja“

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) išaiškino nelegaliai odontologijos paslaugas teikusią moterį.

Kaip antradienį pranešė Kauno AVMI, gavę informaciją apie nelegalų odontologijos kabinetą, mokesčių inspektoriai paskambino gydytojai ir, prisistatę pacientais, susitarė dėl vizito. Po savaitės jie atvyko į viename Kauno daugiabučių įsikūrusį „pogrindinį“ odontologijos kabinetą. Į jį inspektoriai pateko iš bendrosios laiptinės – prie kabineto nebuvo jokio atskiro įėjimo ar iškabos.

Aptarę gydymo eigą bei įkainius, mokesčių inspektoriai galiausiai prisistatė ir nurodė tikrąjį savo apsilankymo tikslą. Sulaukusi tokių svečių gydytoja nustebo ir sutriko.

Inspektoriai nustatė, kad odontologės licenciją turinti gydytoja savo, kaip ūkio subjekto, veiklos nėra įregistravusi. Į odontologijos kabinetą paversto buto savininkė taip pat negalėjo pateikti Odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų licencijos.

Ji neturėjo ir kitų tokiai veiklai reikalingų leidimų, tokių kaip higienos pasas. Medicinos įrangą moteris teigė gavusi iš savo draugės, o paslaugas teikianti neva nuo šių metų pradžios ir tik giminaičiams bei draugams. Oficialiai kitoje privačioje odontologijos klinikoje dirbanti specialistė apie įkainius spręsdavo „iš akies“, mokesčių inspektoriai nerado oficialiai patvirtinto paslaugų kainyno.

„Kadangi gydytoja odontologės praktika vertėsi nelegaliai, savaime suprantama, nevedė jokių buhalterinės apskaitos dokumentų. Po patikrinimo gydytojai surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, medžiaga perduota teismui dėl nuobaudos skyrimo“, - sakė Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas.

Kauno AVMI vykdo projektą „Baltieji chalatai“, kurio tikslas – užtikrinti mokesčių vengimo prevenciją bei savarankišką ir teisingą mokestinių prievolių vykdymą privačios medicinos sektoriuje. Praėjusiais metais Kauno AVMI atliktų kontrolės veiksmų metu šio sektoriaus mokesčių mokėtojams priskaičiavo apie 145 tūkst. litų papildomų mokėtinų mokesčių, taip pat mokesčių mokėtojų patikslintose deklaracijose apmokestinamojo pelno padidinimo (nuostolio sumažinimo) suma siekia beveik 434 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: odontologėnelegaliaiVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių