Quantcast

Kartą jau pagarsėjusiame Jurbarko kovos menų klube – išpuolis prieš berniuką

  • Teksto dydis:

Vasario pradžioje Jurbarke esančiame kovos menų klube „Pantera“ buvo sumuštas dvylikametis berniukas. Teigiama, jog incidentas įvyko rūbinėje. Kumščius į vaiką paleido metais vyresnis paauglys, lankantis tą pačią mokyklą.

Per pirmą treniruotę – smurtas

Kaip skelbia portalas 15min.lt, nelaimės dieną vaikas į minėtą kovos menų klubą Jurbarke atėjo pirmą kartą lydimas mamos. Moteris paprašė trenerio šiek tiek žvilgtelėti į jos vaiką, kad nenutiktų nieko blogo, nes nors berniukas ir mokosi šeštoje klasėje, esą yra išties smulkaus sudėjimo.

Tačiau motiniškas nuogąstavimas dėl sūnaus nebuvo iš piršto laužtas, kaip rašoma, moteris, atvykusi pasiimti vaiko likus dešimčiai minučių iki treniruotės „Panteroje“ pabaigos, rado dvylikametį gulintį prie pastato ant žolės.

Apie įvykį pasakė treneriui

Žinia apie įvykį praėjusį penktadienį buvo pasidalyta ir kovų menų klubo socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje. Kaip teigia atstovai, vos prasidėjus treniruotei, naujai atėjęs vaikas pasiskundė treneriui, kad rūbinėje dar prieš užsiėmimą, kitas berniukas jį nuskriaudė.

„Treneris apžiūrėjo vaiką, jis pasijautė geriau ir norėjo toliau sportuoti, bet treneris liepė pabūti ramiai ir stebėti treniruotę. O kitam berniukui, kuris klubą lanko neseniai, paaiškino, kad taip elgtis negalima, šis atsiprašė. Toliau įprastai vyko treniruotė, jos pabaigoje vaikai paprašė visi kartu nusifotografuoti, tarp jų buvo ir treniruotę stebėjęs berniukas. Tada treneris visus išleido namo“, – įvykio detales vardijo kovų menų klubo „Pantera“ atstovai.

Ėmėsi priemonių

Tačiau esą kitą dieną, pasak jų, buvo sužinota, jog vis dėlto dvylikametis nukentėjusysis per incidentą rūbinėje patyrė kur kas didesnę traumą nei manyta.

„Pasikalbėjus su mokyklos vadovybe apie nusižengusį vaiką ir jo netinkamą elgesį mokykloje, buvo nuspręsta jį pašalinti iš klubo. Tą pačią dieną įvyko susirinkimas, kuriame dalyvavo vaikų gerovės komisija, abiejų vaikų tėvai, treneris bei mokyklos vadovybė. Susirinkimo metu buvo nutarta, kad mokykla klubui suteiks mokinių charakteristikas, į kurias bus atsižvelgta priimant vaikus į užsiėmimus“, – rašoma socialinio tinklo profilyje.

Tai – pirma tokia situacija per 20 metų.

Sportuos toliau?

Kovos menų klubo atstovai sakė bendraujantys su nukentėjusio berniuko mama, yra pasiūlę jai savo pagalbą – ne tik finansinę, bet ir kitokią, jei dvylikamečiui esą prireiktų.

„Tai – pirma tokia situacija per 20 metų dirbant klube treneriu... Imsimės visokeriopų priemonių, kad tai nepasikartotų. Kaip ir minėjome, bendraujame su nukentėjusio šeima ir ji teigė, kad vaiko sveikata gerėja. Taip pat, pasak mamos, vaikui pati treniruotė patiko ir pasveikęs žada atvykti sportuoti į mūsų klubą“, – detalizuojama virtualioje erdvėje.

Tėvams gresia atsakomybė

Kalbėdamas apie Jurbarke įvykusią nelaimę, kurios ašimi tapo smurtas prieš dvylikametį berniuką, Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovas Renatas Siaurusaitis patvirtino, jog įvykis žinomas ir plačiai nuskambėjęs.

Pranešimo apie jį pareigūnai sulaukė iš medikų vasario 5 d. apie 18 val. Pasak pašnekovo, nukentėjęs vaikas iš pradžių buvo paguldytas į ligoninę Jurbarke, bet vėliau pervežtas į Kauno klinikas. Apie tai informuoti Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai.

„Vakar buvo priimtas nutarimas atsisakyti iškelti baudžiamąją bylą, nes (smurtavęs vaikas – aut. past.) nėra subjektas (t. y. yra nepilnametis, – aut. past.), bet jo tėvams gresia administracinė atsakomybė“, – sakė pašnekovas.

Pradėtas tyrimas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 73 str. „Tėvų valdžios nepanaudojimas arba panaudojimas priešingai vaiko interesams“.

Primename, jog kovos menų klubas „Pantera“ liūdnai pagarsėja ne pirmą kartą. Jį lankė ir nepilnametę jurbarkietę kaimo turizmo sodyboje gegužės pabaigoje žiauriai sumušęs jaunuolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokius ten galvijus tame Jurbarke aukleja?

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu tokio amžiaus neatsako už savo veiksmus,tai tėvai, sumokėję piniginę baudą,tam vaikigaliui gerai įkrės į kailį...bet palaukit,juk tada vaikų teisės tėvus nubaus...Nu vnž nesamonės su tokiais įstatymais.

c

c portretas
priklauso kokie treniariai juos treniruoja,jai buve banditai tai tokios ir treniruotes
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių