Quantcast

Kalvarijos pasieniečiams įkliuvo, įtariama, klastotę turėjęs moldavas

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pareigūnai prie sienos su Lenkija sulaikė Moldovos pilietį, kuris patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Kartu su juo vykęs tautietis turėjo tvarkingus dokuments, tarp jų ir vairuotojo pažymėjimą, bet kažkodėl nevairavo.

Sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį automobilį „Ford Focus“. Mašina buvo pažymėta lenkiškais registracijos numeriais. Ją vairavo 23 metų Moldovos pilietis. Kartu su juo vyko tautietis, kurio dokumentai buvo tvarkingi.

Kalvarijos pasieniečiams prie vairo sėdėjęs užsienietis pateikė savo vardu išduotą Moldovos vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai nustatė, kad dokumentas, įtariama, yra visiška klastotė.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai moldavui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Keleivis, kuris turėjo tvarkingą vairuotojo pažymėjimą, perėmė „Ford Focus“ ir tęsė kelionę toliau.

Tai buvo antras atvejis per savaitę, kai įkliuvo, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą turėjęs Moldovos pilietis. Trečiadienį Lenkijoje ties Budzisku bendras šios šalies ir Lietuvos pasieniečių patrulis pasirinktinio patikrinimo metu sustabdė Lietuvos link vykusį automobilį „Volkswagen Tuareg“, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais. Vairuotojas, 31-erių Moldovos pilietis, be kitų dokumentų, pateikė ir savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiai nustatė, kad šis dokumentas, įtariama, yra klastotė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vyti lauk visus parazitus is Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių