Quantcast

Kalvarijoje sulaikyti keturi iš Latvijos neteisėtai gabenti irakiečiai ir jų „geradaris“ vilnietis

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai savaitgalį sulaikė vilnietį, neteisėtai gabenusį keturis Irako piliečius, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Anot tarnybos, pastarieji Latvijoje buvo pasiprašę prieglobsčio, tačiau iš šalies išvyko neteisėtai, nesulaukę sprendimo.

Pasieniečių teigimu, automobilis „Fiat Punto“ buvo sustabdytas gruodžio 4 dieną, sekmadienį, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu. Mašiną lietuviškais registracijos numeriais vairavo 33-ejų vilnietis su juo vyko dar keturi asmenys.

„Kalvarijos pasieniečiams keleiviai pasirodė įtartini, todėl jie ėmėsi papildomų patikros veiksmų. Netrukus išsiaiškinta, kad tai Irako piliečiai, 28-erių moteris, 36-erių vyras ir du mažamečiai vaikai. Ši prieglobsčio Latvijoje pasiprašiusi ketveriukė neturėjo teisės iš jos išvykti, kol nagrinėjami jų prašymai“, – nurodoma pranešime.

VSAT teigimu, įtariama, kad irakiečiai per Lenkiją planavo pasiekti kurią nors Vakarų Europos valstybę.

Pareigūnai taip pat nustatė, jog patikrinimo metu vilniečio pateiktas vairuotojo pažymėjimas nesuteikia teisės vairuoti lengvosios transporto priemonės. Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę.

Vyrui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Taip pat dėl lengvosios transporto priemonės vairavimo neturint teisės vairuoti tokios kategorijos automobilį vairuotojui skirta 400 eurų bauda.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną šiemet VSAT pradėjo per 160 ikiteisminių tyrimų.

Pasak pasieniečių, automobilis – saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje. Joje laikinai apgyvendinti ir keturi prieglobsčio Latvijoje prašęsi asmenys, juos artimiausiu metu planuojama perduoti Latvijos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių