Quantcast

Kalvarijoje ir Telšių rajone sulaikyti brakonieriai: turėjo 29 neteisėtus žvejybos įrankius

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai nustatė du tinklininkus Kalvarijoje ir Telšių rajone su 29 neteisėtais žvejybos įrankiais – statomaisiais tinklais. Vieniems pažeidėjams neteisėta žvejyba kainuos iki 300 eurų ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 440 eurų.

Pareigūnai dviejų Kalvarijos savivaldybės gyventojų sodybose Telšių rajone, Pakruopiškių ir Jurgežerių kaimuose rado 25 statomuosius tinklus, o bendras tinklų ilgas viršijo 2 km.

Nemėgėjų žvejybos įrankius laikęs pažeidėjas Pakruopiškių kaime turėjo aštuonis statomuosius tinklus, o Jurgežerių kaime kitas asmuo neteisėtai laikė vienuolika statomųjų tinklų. Už šį pažeidimą asmenims bus skirtos administracinės baudos ir konfiskuoti tinklai.

Pažeidėjai aplinkosaugininkams yra žinomi ir ne kartą bausti, už žvejybą draudžiamais įrankiais, todėl pareigūnai rinkdami informaciją nepamiršta patikrinti neteisėta žvejyba piktnaudžiaujančius asmenis.

Aplinkosaugininkai primena, kad už neteisėtų žvejybos įrankių (išskyrus elektros arba ultragarso žvejybos prietaisus), kuriuos naudoti draudžiama pagal teisės aktus, gaminimas, realizavimas, įsigijimas arba laikymas užtraukia baudą iki 200 eurų.

AAD nuotr.

Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Masčio ežere, Telšių rajone nustatė asmenis, žvejojusius draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais. Pagal rinktą informaciją dėl Masčio ežere statomų tinklų, aplinkosaugininkai surengė pasalą ir nustatė du pažeidėjus su keturiais pastatytais tinklais.

Asmenys prisipažino, kad ežere yra pastatę 240 m tinklų surištų į dvi juostas. Pažeidėjai tinklais sugavo 36 karosus.

Už šį pažeidimą jie patraukti administracinėn atsakomybėn ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą – 439,80 eurų. Be to asmenims gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su valties ir tinklų konfiskacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Muzikai deda skersa

Muzikai deda skersa portretas
Ant baudu mokejimo,ir semia toliau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių