Quantcast

Kaltinamųjų suole – kyšininkavimu kaltinamas Kelmės rajono meras

  • Teksto dydis:

Prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kyšininkavimu kaltinamas Kelmės rajono savivaldybės meras Vaclovas Andrulis.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad Kelmės rajono savivaldybės meras galimai pareikalavo iš kito asmens 10 tūkstančių eurų kyšio už palankumą vykdant vieno iš minėtos savivaldybės miestelių viešųjų erdvių sutvarkymo projektą.

V. Andrulis STT pareigūnų buvo sulaikytas šių metų gegužės 19 dieną, kai iš projektą įgyvendinančios bendrovės direktoriaus priėmė dalį galimai reikalauto kyšio – 5 tūkstančius eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Andrejaus Mirno teigimu, kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

Prokuratūros prašymu gegužės 21 dieną Šiaulių apylinkės teismas V. Andrulį yra nušalinęs nuo mero pareigų 6 mėnesiams.

Už kyšininkavimą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmams.

V. Andrulis meru išrinktas praėjusiais metais vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose, jį iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija. Narystę partijoje jis po pareikštų įtarimų sustabdė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,neKARTA esu SAKES!!!...

...,neKARTA esu SAKES!!!... portretas
gyvenime yra SVARBIAUSIA nePINIGAI,bet...nePRIEKAISTINGA REPUTACIJA ir AUTORITETAS,bet...bet TAS yra neTAIP lengvai uzGYVENAMA... TASKAS

...neGERAI...,labai neGERAI...

...neGERAI...,labai neGERAI... portretas
teks eiti prie PAPRASTESNIU DARBELIU????... TASKAS

GYVENANČIAM PAGAL DIEVO ISAKYMUS ,

GYVENANČIAM PAGAL DIEVO ISAKYMUS , portretas
Niekada nesuprasti KODĖL PUIKIAI GYVENANTIS ŽMOGUS , IMA VOGTI !.... Ar jam tikrai nersvarbi (nei sava , nei artimųjų) GARBĖ BEI SĄŽINĖ ?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių