Quantcast

Kalėti nuteisti niekuo dėtą jaunuolį sunkiai sužaloję šiauliečiai

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį kalėti po penkerius metus nuteisė keturis vyrus, kuriuos pripažino kaltais dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Arvydas Ostapkovičius, Simonas Marketovas, Karolis Ramanauskas ir Aurimas Petravičius po nuosprendžio paskelbimo buvo suimti teismo salėje. Dar vienas bylos kaltinamasis - Mantautas Šimkus - buvo pripažintas kaltu tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, jam skirta švelnesnė bausmė.

Teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad nuosprendyje teismas rėmėsi liudytojų parodymais, ekspertizių išvadomis ir kita bylos medžiaga. M.Šimkus dėl sveikatos sutrikdymo buvo išteisintas, nes liudytojai matė tik, kad jis vijosi vieną nukentėjusįjį.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2011 metų balandžio 16 dieną Rėkyvos rajone, Energetikų gatvėje.

A.Ostapkovičius tyrėjams pasakojo, kad jam paskambino S.K. ir pranešė, kad jį sumušė ir apiplėšė. Tuomet A.Ostapkovičius su dar keliais vyrais sėdo į automobilį ir išvyko ieškoti skriaudikų.

Grupelė vyrų užpuolė automobilyje sėdėjusius niekuo dėtus vaikinus. Vienas buvo sužalotas itin sunkiai - neteko 80 proc. darbingumo. Nuteistieji turės jam atlyginti 100 tūkst. litų neturtinės žalos ir daugiau nei 8 tūkst. turtinės. Nukentėjusiojo A. P. artimiesiems priteista 20 tūkst. litų neturtinės ir apie 26 tūkst. litų turtinės žalos atlyginimo.

A.Ostapkovičius taip pat turės atlyginti jo ekstradicijos iš užsienio išlaidas - daugiau nei 5 tūkst. litų. Teismas taip pat patenkino Valstybinės ligonių kasos ir „Sodros“ ieškinius dėl nukentėjusiojo gydymo ir išmokėtos ligos pašalpos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių