Quantcast

Kalėjimų departamentas: įkalinimo įstaigose dėl COVID-19 darbuotojų netrūksta

Kelioms dešimtims įkalinimo įstaigų darbuotojų užsikrėtus COVID-19, jų įstaigose šiuo metu netrūksta, teigia Kalėjimų departamentas.

„Šiuo metu padėtis bausmių vykdymo sistemoje stabili, darbuotojų trūkumo rizikos nėra“, – BNS atsiųstame komentare teigia departamento direktoriaus pavaduotojas Gintautas Šarauskas.

Kalėjimų departamento pirmadienį pateiktais duomenimis, koronavirusu šiuo metu serga 80 įkalinimo įstaigų pareigūnų ir darbuotojų, taip pat 38 kaliniai.

Saviizoliacijoje yra 37 įkalinimo įstaigų darbuotojai ir 276 kaliniai, turėję kontaktą su sergančiaisiais, dar 122 nuteistieji izoliuoti kaip naujai atvykę į pataisos namus.

Spalio pabaigoje įkalinimo įstaigose bausmę atliko per 5,5 tūkst. asmenų.

Kalėjimų departamente ir jam pavaldžiose įstaigose dirba apie 3,3 tūkst. darbuotojų, iš jų 2,7 tūkst. – įkalinimo įstaigose.

Pasak G. Šarausko, nuteistųjų sveikatos stebėsena vykdoma nuolat, o darbuotojai, turintys kontaktą su nuteistaisiais, prevenciškai tiriami dėl koronaviruso.

Taip pat matuojama atvykstančiųjų į įstaigą temperatūra, tarnybinėse ir bendrojo naudojimo patalpos dezinfekuojamas, valomos, vėdinamos, pasirūpinta apsaugos priemonėmis darbuotojams.

Be kita ko, dalis darbuotojų, tiesiogiai nedirbantys su nuteistaisiais, dirba nuotoliniu būdu, taip pat atšaukti kvalifikacijos tobulinimo, sporto, kultūros renginiai, susitikimai, pasitarimai ar kiti susibūrimai įstaigų viduje.

„Darbas organizuojamas siekiant kuo labiau išvengti kontaktų tarpusavyje. Pareigūnai derina darbą pamainomis, instruktažai taip pat atliekami lauke“, – teigė G. Šarauskas.

Nuo rugsėjo 1-osios įkalinimo įstaigose iš viso koronavirusas nustatytas 72 kaliniams ir 143 pareigūnams.

Skelbiama, kad nuo rugsėjo daugiausia atvejų tarp pareigūnų buvo Laisvės atėmimo vietų ligoninėje – 54, Vilniaus pataisos namuose – 21, Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje – 20.

Rugsėjį įkalinimo įstaigose buvo patvirtintas pirmas koronaviruso atvejis nuteistam asmeniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių