Quantcast

Kalėjime recidyvistui prabudo sąžinė

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nuteisė septynis kartus jau teistą jaunuolį T.R. už vagystę, apie kurią pats nusikaltėlis pranešė policijos pareigūnams.

Apvogė Vilniaus girtuoklį

Atlikdamas bausmę pataisos namuose, T.R. pernai gruodį raštu prisipažino teisėsaugos pareigūnams, kad būdamas laisvėje padarė dar vieną nusikaltimą. Jaunuolis nuoširdžiai išliejo visas BMW automobilio vagystės aplinkybes.

Vagystę įvykdyta 2003 m. spalį. Nusikaltėlis atskleidė, kad būdamas nepilnametis Vilniuje, Kalvarijų gatvėje pamatė einantį nepažįstamą neblaivų vyriškį ir nutarė jį apvogti. Apsimetęs geraširdžiu miestiečiu T.R. pasisiūlė neblaivų vyrą parvesti namo, tačiau paėjėjęs link pastato kampo iškraustė nepažįstamojo kišenes. Aptikęs BMW automobilio raktelius šis dar pasitikslino, koks tai automobilis, ir kurioje vietoje pastatytas. Nieko neįtardamas neblaivus vyras nurodė, kad jo transporto priemonė saugiai pūpso Minties gatvėje, šalia savitarnos degalinės.

Nusikaltėlis nepuolė iškart ieškoti grobio, o, kaip ir žadėjo, palydėjo vyriškį iki daugiabučio namo ir paliko jį kieme.

Sulaikė greičio matuoklis

Ilgai nestoviniavęs prie girto vyro nusikaltėlis nupėdino iki degalinės iš tiesų aptiko paliktą BMW automobilį. Jame savininkas buvo palikęs visus automobilio dokumentus.
Sėdęs į transporto priemonę iš pradžių jaunuolis nurūko į Šnipiškių rajoną ir grobį paliko nuošalioje vietoje.

Pirmiausia į galvą šovė mintis automobilį parduoti, tačiau pirkėjo vagišiui rasti nesisekė. Pora dienų sukęs ratus vogtu automobilių nusprendė grobio atsikratyti. Mat besivėžinantį neleistinu greičiu vagišių užfiksavo kelio ruože įtaisyta kamera.

Ilgai nemastęs nusikaltėlis pasuko į vieną daugiabučio namo kiemų, išsiėmė automagnetolą, ir spruko lauk. Tiesa, prieš tai automobilį užrakino, o raktelį išmetė. Policijos pareigūnai surado pagrobtą transporto priemonę ir sugrąžino ją savininkui. Tik automagnetola dingo be pėdsakų. Mat šį grobų vagišiui pavyko parduoti.

Daugiau nei 5 m. nelaisvės

Už įvykdytą vagystė Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas T.R. skyrė vidutinę bausmę - 7 mėnesius nelaisvės. Nukentėjusiajam  iš nuteistojo taip pat priteista 1655 litų už automagnetolos vagystę.

Šiuo metu jaunuolis jau atlieka bausmę pataisos namuose už kitą įvykdytą nusikaltimą. Bendra T.R. kalėjimo trukmė dabar siekia pusšeštų metų.

T.R. anksčiau buvo teistas 7 kartus. Pernai spalį Panevėžio miesto apylinkės teismas jam buvo skyręs 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ją atliekant pataisos namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių