Quantcast

Kaimyną nužudęs zarasiškis išgirdo teismo verdiktą

  • Teksto dydis:

Kaimyną nužudęs Zarasų gyventojas nuteistas aštuoneriems metams nelaisvės, penktadienį pranešė prokuratūra.

Nusikaltimas įvykdytas pernai lapkričio 6 dieną. Bendruoju pagalbos telefonu (BPC) paskambinęs šio namo šeimininkas 44-erių metų O. P. pranešė peiliu sužalojęs žmogų.

Sužeistasis greitąja buvo nuvežtas į ligoninę, bet netrukus mirė.

Ekspertai vėliau nustatė, kad peilio dūriu į krūtinę buvo sužaloti vyro vidaus organai ir jis mirtinai nukraujavo.

Ikiteisminio tyrimo metu ir teisme zarasiškis teigė, kad nelaimė įvyko susiginčijus su kaimynu, kuris užsuko po ankstesnį vakarą vykusių išgertuvių.

Pasak teisėsaugos, O. P. po įvykio nustatytas sunkus girtumas.

Nuteistasis teigė, kad svečiui keliantis nuo kėdės, netyčia jam įdūrė rankoje laikytu peiliu. Tačiau, pasak prokuratūros, eksperto išvados buvo kitokios – pagal sužalojimo pobūdį matyti, kad smūgio peiliu būta stipraus, durta sąmoningai.

Teisėjų kolegija nuosprendyje akcentavo, kad nors O. P. bylos tyrimo ir nagrinėjimo teisme metu bandė sumenkinti savo veiksmus nužudant kaimyną, tačiau jis pripažino esmines faktines veikos aplinkybes ir nuoširdžiai gailisi.

Nors nusikaltimo padarymui kaltinamasis panaudojo specialiai kūnui žaloti pritaikytą įrankį – peilį, jo panaudotas smurtas nebuvo intensyvus, jis sudavė vieną smūgį, kuris ir tapo nukentėjusiojo mirties priežastimi. Teismas įvertino ir tai, jog O. P. pats sužalotajam kvietė pagalbą, stabdė kraujavimą – taip bandė jam padėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių