Quantcast

Kabelių pasieniečių sulaikyti kontrabandininkai keliaus į teismą

  • Teksto dydis:

Varėnos rajone Kabelių užkardos pasieniečiams įkliuvo du kontrabandininkai, gabenę beveik 2 tūkst. pakelių cigarečių. Anksčiau už tokius pažeidimus baustiems Druskininkų savivaldybės ir Lazdijų rajono gyventojams teisme gresia milžiniškos baudos.

Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Senovės kaimu, prie pat sienos su Baltarusija, pastebėjo pamiške einančius du vyrus su nešuliais. Vietovė, kurioje fiksuoti asmenys, patenka į valstybės sienos apsaugos zoną, į kurią patekti galima tik su specialiu VSAT leidimu.

Pasieniečiai nešikus sulaikė. Paaiškėjo, kad abu jie yra gerai žinomi VSAT pareigūnams dėl nekart padarytų analogiškų pažeidimų. Tai – 24-erių Lazdijų rajono ir 42-ejų Druskininkų savivaldybės gyventojai.

Jų gabentuose ryšuliuose rasta 1900 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Ryšuliai aptraukti polietileno plėvele, o prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos, kurias kontrabandininkai naudoja tam, kad būtų patogiau nešti neteisėtą krovinį.

Vietovės patikrą vykdęs į pagalbą pasitelktas Aleksandro Barausko užkardos kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Joriu daugiau nieko įtartino neaptiko. Sienos su Baltarusija pažeidimas nefiksuotas, tad manoma, jog neteisėtas krovinys į Lietuvą iš kaimyninės valstybės buvo tiesiog permestas.

Abiem vyrams pradėtos administracinių nusižengimų teisenos. Už pakartotinai padarytą pažeidimą, kuomet neteisėtai gabenamos akcizais apmokestinamos prekės, gresia bauda nuo 5760 iki 6 000 eurų. Už patekimą į valstybės sienos apsaugos zoną be VSAT leidimo vyrams teks sumokėti baudas nuo 90 iki 170 eurų.

Po apklausos Druskininkų savivaldybės ir Lazdijų rajono gyventojai paleisti. Vyrams įteikti šaukimai į Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmus, kur bus nagrinėjamos jų bylos. Cigaretės saugomos Kabelių pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebetojas

Stebetojas portretas
Manau, jei kontrabandistai ne Lietuvos pilieciai, juos reiktu laikyti isibrovusiais priesais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių