Quantcast

J.Imbrasas: savo saugumu turime pasirūpinti patys

Vilniuje itin padaugėjo plėšimų tamsiu paros metu. Tą pripažino su sostinės meru Juozu Imbrasu pirmadienį susitikęs miesto policijos vadovas Kęstutis Lančinskas. Vilniaus galva ir policijos viršininkas aptarė prastėjančią kriminogeninę situaciją sostinėje.

Nusikaltėliai nepastebimai priartėja aukai iš už nugaros, ją pargriauna ir atima rankinę ar kitus turimus daiktus – tokį vagišių veiksmo planą nupiešė K.Lančinskas. Užpuolikų veidų nukentėjusieji paprastai nespėja įsidėmėti.

Pavyzdžiui, praėjusį trečiadienį apie 19 val. Totorių gatvėje jaunuoliai, panaudoję fizinį smurtą, iš 23 metų vilnietės E.Ž. atėmė nešiojamą kompiuterį, piniginę ir raktus nuo buto. Nuostolis – 3 tūkst. litų.

Tą pačią dieną Tujų gatvėje buvo užpulta irgi 23 metų mergina Z.K. Du nepažįstami vaikinai merginą pastūmė ir atėmė dirbtinės odos rankinę, kurioje buvo sportiniai drabužiai, piniginė su 1 060 litų, banko mokėjimo, asmens tapatybės kortelės, darbo pažymėjimas, auksiniai papuošalai, mobiliojo ryšio telefonas. Nuostolis – 4 tūkst. litų.

Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas ragina vilniečius būti atidesnius, nevaikščioti vieniems nuošaliose, neapšviestose sostinės vietose tamsiu paros metu.

„Akivaizdu, kad pastarosiomis savaitėmis padaugėjo plėšimų. Kviečiu visus vilniečius ir miesto svečius pasirūpinti savo saugumu – be ypatingo reikalo nesinešioti didelių pinigų sumų, brangių daiktų. Tamsiu paros metu geriau nevaikščioti po vieną, patartina vengti nuošalesnių vietų. Nors policija deda daug pastangų plėšimų ir kitų nusikaltimų prevencijai ir užkardymui, savo saugumu turime pasirūpinti ir patys“, – įsitikinęs J.Imbrasas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių