Quantcast

Jaunuoliams už atimtą BMW automobilį – lygtinės bausmės

  • Teksto dydis:

Panevėžyje du jaunuoliai pripažinti kaltais dėl turto prievartavimo – jie iš kito jaunuolio atėmė BMW automobilį, reikalaudami grąžinti tariamą jo draugo skolą.

Atsižvelgęs į kaltininkų jauną amžių ir tai, kad sunkios pasekmės nusikaltimu nebuvo sukeltos, teismas nusprendė, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti atidedant kaltinamiesiems paskirtų bausmių vykdymą, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Subendrinus su anksčiau baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, A. B. skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Vaikinas įpareigotas bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu dirbti, mokytis arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.

D. N. teismas skyrė 55 paras arešto, bausmės vykdymą atidedant 8 mėnesiams bei paskiriant jam intensyvią priežiūrą ir įpareigojant bausmės vykdymo laikotarpiu nuo 23 iki 6 val. būti savo nuolatinėje gyvenamojoje vietoje, dirbti, mokytis arba būti užsiregistravus Užimtumo tarnyboje.

Teismas taip pat įpareigojo abu nuteistuosius solidariai sumokėti nekentėjusiaisiais byloje pripažintiems pagrobtojo automobilio BMW savininkei bei jos draugui daugiau nei 2,5 tūkst. eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti bei už advokato paslaugas.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2020 metų spalio mėnesį.

Savo draugės automobiliu BMW panevėžietis atvyko pavėžėti bičiulio.

Daugiabučio kieme jam kelią užkirto automobiliu „Volkswagen“ atvykę du jaunuoliai. Liepę panevėžiečiui išlipti su jais pasikalbėti, jie ėmė reikalauti sumokėti 400 eurų, kuriuos esą jiems skolingas jo bičiulis.

Pareiškęs, kad savo automobilį jis atgaus tik sumokėjęs reikalaujamą skolą, vienas jaunuolių sėdo prie BMW vairo ir išvažiavo.

BMW vairuotojas nesutiko mokėti, nes nesąs skolingas, todėl liko be automobilio. Pareiškęs, kad savo automobilį jis atgaus tik sumokėjęs reikalaujamą skolą, vienas jaunuolių sėdo prie BMW vairo ir su bendrininku abiem automobiliais išvažiavo.

Apie BMW pagrobimą buvo pranešta policijai, jo ieškoti ėmė ir nukentėjusio jaunuolio draugai. Tą patį vakarą pastarieji šį automobilį rado paliktą Panevėžio pakraštyje – atrakintomis durelėmis, subraižytu kėbulu, pripurkštą ašarinių dujų.

Dėl turto prievartavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis.

Atliekant tyrimą buvo nustatyti du įtariamieji – 21 metų A. B. ir 23 metų D. N. Jie parodymų nedavė nei ikiteisminio tyrimo metu, nei bylą nagrinėjant teisme.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėja pernai gruodžio 31 dieną paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį.

Nuosprendis per 20 kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: BMWpavogė BMWPanevėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Dabartiniai įstatymai palankūs tik BANDITAMS ,neskelbiama nei pavardės nei foto , nei mašinų nr., aišku , kad vyriausybė ir seimas YRA JŲ ''STOGAS''

Neprognazuojamas teismas,is banditu

Neprognazuojamas teismas,is banditu portretas
Paugins iki zudiku.didelis aciu??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių